
dasa_ | Šošovicové ragú s klobásou
Nie je vždy jednoduché presvedčiť všetkých členov rodiny o prednostiach šošovice. Klobása môže toto veľmi zjednodušiť
Ingrediencie
5 | kusov | klobása |
500 | gramov | šošovica |
2 | kusov | mrkva |
1 | kus | zeler stonkový |
1 | kus | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | polievková lyžica | paradajkový pretlak |
2 | kusov | bobkový list |
2 | polievkové lyžice | olej |
Postup
Šošovicu namočíme do vody aspoň na 2 hodiny.
Mrkvu a zeler nakrájame na malé kúsky. Cibuľu a cesnak na kocky, klobásy nakrájame asi na 3cm kúsky. Dáme variť vodu.
Na troche oleja opečieme kúsky klobásy a vyberieme ich von. Vo výpeku opečieme cibuľu s cesnakom, neskôr pridáme mrkvu a zeler a ďalej restujeme asi 5 minút. Pridáme šošovicu, z ktorej sme zliali vodu.
Vložíme opečené klobásy, lyžicu pretlaku a zalejeme vriacou vodou tak, aby bola šošovica asi 0,5 cm pod vodou.
Pridáme bobkový list a pod pokrievkou dusíme asi 30 minút. Šošovicu vyskúšame, ak je mäkká, tak máme hotovo. Vďaka klobásam nie je potrebné do šošovice pridať ani soľ, ani iné korenie.
Podávame s pečivom.

dasa_

dasa_
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule