Nie je vždy jednoduché presvedčiť všetkých členov rodiny o prednostiach šošovice. Klobása môže toto veľmi zjednodušiť

Porcie | |
---|---|
Zdroj | Kniha Piknik v Paríži |
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | 35 minút |
Celkový čas | 40 minút |
Ingrediencie
5 | kusy | klobása |
500 | gramov | šošovica |
2 | kusy | mrkva |
1 | kus | zeler stonkový |
1 | kus | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | polievková lyžica | paradajkový pretlak |
2 | kusy | bobkový list |
2 | polievkové lyžice | olej |
Inštrukcie
Šošovicu namočíme do vody aspoň na 2 hodiny.
Mrkvu a zeler nakrájame na malé kúsky. Cibuľu a cesnak na kocky, klobásy nakrájame asi na 3cm kúsky. Dáme variť vodu.
Na troche oleja opečieme kúsky klobásy a vyberieme ich von. Vo výpeku opečieme cibuľu s cesnakom, neskôr pridáme mrkvu a zeler a ďalej restujeme asi 5 minút. Pridáme šošovicu, z ktorej sme zliali vodu. Vložíme opečené klobásy, lyžicu pretlaku a zalejeme vriacou vodou tak, aby bola šošovica asi 0,5cm pod vodou. Pridáme bobkový list a pod pokrievkou dusíme asi 30 minút. Šošovicu vyskúšame, ak je mäkká, tak máme hotovo.
Vďaka klobásam nie je potrebné do šošovice pridať ani soľ, ani iné korenie.
Podávame s pečivom
Postup:

