Šošovicové ragú s klobásou

Pridal/a dasa_

Nie je vždy jednoduché presvedčiť všetkých členov rodiny o prednostiach šošovice.  Klobása môže toto veľmi zjednodušiť ÚsmevÚsmev

Šošovicové ragú s klobásou - recept
Porcie
Porcie
ZdrojKniha Piknik v Paríži
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút
Celkový čas
40 minút

Ingrediencie

5kusyklobása
500gramovšošovica
2kusymrkva
1kuszeler stonkový
1kuscibuľa
2strúčikycesnak
1polievková lyžicaparadajkový pretlak
2kusybobkový list
2polievkové lyžiceolej

Inštrukcie

Šošovicu namočíme do vody aspoň na 2 hodiny.

Mrkvu a zeler nakrájame na malé kúsky. Cibuľu a cesnak na kocky, klobásy nakrájame asi na 3cm kúsky. Dáme variť vodu.

Na troche oleja opečieme kúsky klobásy a vyberieme ich von. Vo výpeku opečieme cibuľu s cesnakom, neskôr pridáme mrkvu a zeler a ďalej restujeme asi 5 minút. Pridáme šošovicu, z ktorej sme zliali vodu. Vložíme opečené klobásy, lyžicu pretlaku a zalejeme vriacou vodou tak, aby bola šošovica asi 0,5cm pod vodou. Pridáme bobkový list a pod pokrievkou dusíme asi 30 minút. Šošovicu vyskúšame, ak je mäkká, tak máme hotovo.

Vďaka klobásam nie je potrebné do šošovice pridať ani soľ, ani iné korenie.

Podávame s pečivom

 

Postup: 

Šošovicové ragú s klobásou - recept postup 1
Šošovicové ragú s klobásou - recept postup 2
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok