
anjeli | Špagety s citrónom a slaninou
Predvianočný stres a chaos v plnom prúde a okrem pečenia občas aj navariť treba. Ak navyše chýba energia, tak špagety to istia. Tieto sú navyše aj sýte, takže bude od hladošov nadlhšie pokoj.
360 | gramov | špagety |
100 | gramov | slanina prerastená |
200 | millilitrov | smotana na šľahanie |
60 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | kus | bio citrón |
trocha | soľ | |
štipka | biele korenie | |
zväzok | petržlenová vňať | |
2 | polievkové lyžice | parmezán |
Vo väčšom hrnci dáme variť vodu na špagety. Medzitým si rozpustíme maslo a spolu s olivovým olejom ho zahrejeme.
Slaninu nakrájame na kocky a na masle s olejom osmažíme. Zalejeme smotanou, pridáme nastrúhanú kôru z citróna a na miernom ohni povaríme asi 5 minút. Osolíme a okoreníme. Vodu na špagety osolíme a špagety varíme do polomäkka.
Keď budú hotové, odoberieme si za naberačku vody, ktorú si odložíme a špagety zlejeme, ale nepreplachujeme studenou vodou.
Šupneme ich ich do hrnca, kde sa nám varila omáčka, na silnom ohni spolu s omáčkou a vodou, ktorú sme si odobrali chvíľu povaríme a odstavíme.
Podávame posypané nasekanou petržlenovou /ja som čerstvú nemala, tak som tentokrát nedala/ a nastrúhaným parmezánom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty