reklama
U nás obľúbené.
Ingrediencie
800 | gramov | hovädzie mäso mleté |
2 | kusov | mrkva |
100 | gramov | slanina |
1 | kus | cibuľa |
1 | kus | zeler |
3 | strúčiky | cesnak |
1 | plechovka | paradajka |
olivový olej | ||
soľ | ||
korenie | ||
bazalka | ||
100 | gramov | parmezán |
400 | gramov | špagety |
Postup
Na olivovom oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak, nakrájanú mrkvu, prípadne aj zeler, nakrájanú slaninu. Pridáme pomleté mäso, chvíľu opečieme, okoreníme, osolíme a a pridáme sterilizované paradajky. Dúsíme 40 minút. Na záver pridáme čerstvú bazalku
V hrnci si medzitým uvaríme špagety (do vody pridáme soľ a olivový olej).
Servírovanie: Na tanier dáme špagety, na vrch omáčku s mäsom, posypeme strúhaným parmezánom a ozdobíme čerstvou bazalkou, ak máme.
Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.
Syrové pagáčiky s medvedím cesnakom
dasa_
Syrové pagáčiky s medvedím cesnakom
Rýchly syrový pagáčik doplnený výraznou chuťou medvedieho cesnaku. Ideálne rýchle slané pohostenie, výborne chutí aj k polievke.