Popis
Inšpirovala som sa pri sledovaní TV - len teda, tam mali hlavné slovo krevetky. Takže úprava na naše podmienky, až vznikol vlastne iný recept :)

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | inšpirácia TV |
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 15 minút |
Celkový čas | 25 minút |
Ingrediencie
250 | gramov | zmes tresky a lososa, ale kľudne aj iné vykostené ryby |
2 | kusy | bielka |
2 | polievkové lyžice | strúhanka |
2 | štipky | soľ, mleté korenie |
1 | plechovka | sekané paradajky |
2 | polievkové lyžice | paradajkovy pretlak |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ, cukor |
1 | štipka | mleté korenie, chilli (podľa chuti) |
400 | gramov | Špagety |
Inštrukcie
Vyšľaháme 2 bielka na tuho. Ryby vykostíme a nakrájame na jemno. Ak máme dobrý mixér, tak môžeme použiť aj ten, len zmes nesmie byť veľmi jemná. Zmiešame s bielkom, pridáme soľ, korenie a podľa potreby strúhanku. Necháme chvíľu postáť.
Mokrými rukami vytvarujeme guličky, môžeme jemne obaliť v strúhanke. Sprudka opečieme na oleji, kým nechytia zlatavú farbu (cca 3 minúty z každej strany).
Po opečení ich vyberieme, do panvice pridáme konzervu sekaných rajčín, pretlak. Osolíme, ocukríme, pridáme korenie a prevaríme, aby sa spojilo. Na záver pridáme naberačku "vývaru" zo špagiet..
Špagety pridáme do pavnice, premiešame. Posypeme zelenými bylinkami (mladá cibuľka, pažítka, petržlenová vňať...), pridáme guličky a podávame.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť