
dasa_ | Rybacie guľky v paradajkovej omáčke so špagetami
Inšpirovala som sa pri sledovaní TV - len teda, tam mali hlavné slovo krevetky. Takže úprava na naše podmienky, až vznikol vlastne iný recept :)
Ingrediencie
250 | gramov | treska |
2 | kusov | bielok |
2 | polievkové lyžice | strúhanka |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
1 | plechovka | paradajky krájané |
2 | polievkové lyžice | paradajkový pretlak |
1⁄2 | čajová lyžička | cukor |
trocha | chilli korenie | |
400 | gramov | špagety |
Postup
Vyšľaháme 2 bielka na tuho. Ryby vykostíme a nakrájame na jemno. Ak máme dobrý mixér, tak môžeme použiť aj ten, len zmes nesmie byť veľmi jemná. Zmiešame s bielkom, pridáme soľ, korenie a podľa potreby strúhanku. Necháme chvíľu postáť.
Mokrými rukami vytvarujeme guličky, môžeme jemne obaliť v strúhanke. Sprudka opečieme na oleji, kým nechytia zlatavú farbu (cca 3 minúty z každej strany).
Po opečení ich vyberieme, do panvice pridáme konzervu sekaných rajčín, pretlak. Osolíme, ocukríme, pridáme korenie a prevaríme, aby sa spojilo. Na záver pridáme naberačku "vývaru" zo špagiet.
Špagety pridáme do panvice, premiešame. Posypeme zelenými bylinkami (mladá cibuľka, pažítka, petržlenová vňať...), pridáme guličky a podávame.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Slavka K | Hubová praženica
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Čo s čerstvo nazbieranými hubami? Šup s nimi do jednoduchej hubovej praženice.
Tvarohový koláč s jablkami
dasa_
Tvarohový koláč s jablkami
Tvarohový koláč s jablkami je dokonalým spojením chutí – krehké maslové cesto, vrstva sladkého džemu, šťavnaté strúhané jablká a bohatý tvarohový k