Recept veľmi voľne inšpirovaný slávnymi talianskymi špagetami.
250 | gramov | špagety |
125 | gramov | slanina |
150 | gramov | šľahačka |
2 | kusov | žĺtok |
100 | gramov | parmezán |
2 | polievkové lyžice | biele víno |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | štipka | mleté čierne korenie |
1 | čajová lyžička | soľ |
Cestoviny dáme variť do osolenej vody.
V miske zmiešame 2 žĺtka, 75g smotany a cca 50g nastrúhaného parmezánu. Ostatok syra použijeme neskôr na posypanie hotových špagiet.
Na lyžici oleja opečieme slaninu nakrájanú na kocky. Odložíme ju na tanierik a do výpeku pridáme 2PL bieleho vína. Necháme chvíľu prevariť. Pridáme 75 g smotany, slaninu a mleté čierne korenie a necháme prejsť varom. Pridáme zamiešané žltka, cca pol naberačky vody, v ktorej sa varili špagety. Dobre premiešame a necháme prejsť varom. Okamžite vypíname a vložíme uvarené špagety. Dobre premiešame a podávame. Nakoniec každú porciu posypeme strúhaným syrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty