
dasa_ | Špagety s vajíčkom a slaninou
Recept veľmi voľne inšpirovaný slávnymi talianskymi špagetami.
250 | gramov | špagety |
125 | gramov | slanina |
150 | gramov | šľahačka |
2 | kusov | žĺtok |
100 | gramov | parmezán |
2 | polievkové lyžice | biele víno |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | štipka | mleté čierne korenie |
1 | čajová lyžička | soľ |
Cestoviny dáme variť do osolenej vody.
V miske zmiešame 2 žĺtky, 75 g smotany a cca 50 g nastrúhaného parmezánu. Ostatok syra použijeme neskôr na posypanie hotových špagiet.
Na lyžici oleja opečieme slaninu nakrájanú na kocky. Odložíme ju na tanierik a do výpeku pridáme 2 PL bieleho vína. Necháme chvíľu prevariť.
Pridáme 75 g smotany, slaninu a mleté čierne korenie a necháme prejsť varom.
Pridáme zamiešané žĺtky, cca pol naberačky vody, v ktorej sa varili špagety. Dobre premiešame a necháme prejsť varom. Okamžite vypíname a vložíme uvarené špagety.
Dobre premiešame a podávame. Nakoniec každú porciu posypeme strúhaným syrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty