Špargľové rizoto

Pridal/a balalajka

Vôbec nie rýchle, ale skvelé rizoto podľa mňa.

Špargľové rizoto - recept
Porcie
Porcie
ZdrojInšpirované časopisom a reštikou
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

2šálkyryža guľatozrnná
5dekagramyšpargľa
1kuscibuľa
 kusparmezán
 kusbiele víno
 kuskari
 kusmaslo

Inštrukcie

Očistíme špargľu cca do 2/3. Drevnatý spodok odstránime. Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku a pridáme nakrájanú špargľu. Ja tie vrcholky (cca 5cm) nechávam v celku a celé podusím spolu. Podlejeme vodou a dovaríme.

Keď je špargľa uvarená, vyberieme tie 5cm vršky ( budú na ozdobu do rizota) a ešte chvíľu varíme, aby zbytok špargle išiel ľahko rozmixovať.

Cibuľkovo - špargľovú masu budeme používať ako základ do rizota - ak máte radšej slané, treba dosoliť.

Na olivovom oleji opražíme rýžu, pridáme špargľovú omáčku a dolejeme bielym vínkom ( pôvodne bol v recepte zeleninový vývar, ale ja kocky v kuchyni nepoužívam, tak podlievam suchým vínkom ).

A miešame a riedime vínkom, koľko rýža vsiakne po al dente, alebo ak vy ľúbite a nevadí vám to až do mäkka.

Poprášte kari (nemusí byť), vmiešajte 5cm špragľové vršky, cca 100gr parmezánu alebo podobného syra, a asi 80gr masla. Prikryť a nechať "dotiahnuť".

Papáme posypané parmezánom, zapíjame vínkom, čo ostalo vo fľaši a užívame si každé jedno sústo. Dobrú chuť!

Foto: Pixabay.com

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok