Krémové rizoto so špargľou a hráškom

Pridal/a M.á.r.i.a

Je obdobie špargle a tak sa často objavuje v mojom jedálničku na rôzne spôsoby ...

Krémové rizoto so špargľou a hráškom - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

350gramovryža arborio
500gramovšpargľa biela
150gramovhrášok
2kusyjarná cibuľka
6decilitrezeleninový vývar
2decilitrebiele víno
1strúčikcesnak
3polievkové lyžiceolivový olej
2plátkymaslo
1čajová lyžičkakurkuma
50gramovparmezán

Inštrukcie

Špargľu si očistíme, špičky si odložíme a ostanú si nakrájame približne na 3 cm kúsky, cibuľku - bielu časť nakrájame na hrubšie kolieska ( zelenú taktiež ale necháme si ju na záver ), cesnak nasekáme na drobno.

Na oleji speníme cibuľku (bielu časť) s cesnakom a chvíľku restujeme, pridáme ryžu a hrášok a taktiež chvíľku restujeme, pridáme kurkumu. Zalejeme polovičkou vývaru, necháme zovrieť a za stáleho miešania dusíme. Podľa potreby prilievame vývar a víno.

Popri tom si orestujeme na panvici na masle kúsky špargle, ktoré pridáme (bez tuku) pred dokončením do ryže aj s časťou zelenej cibuľky (necháme si trochu na posypanie na vrch ).

Keď máme ryžu mäkkú ( mala by byť na skus) zamiešame do rizota plátok masla, kto má rád môže aj časť parmezámu. Ja nedávam lebo mám rada chuť špargle, parmezám je dosť výrazný a chuť mi zanikne. Používam ho len na posypanie na vrchu.

Na panvicu, kde sme restovali kúsky špargle si dáme opiecť špičky, ktoré použijeme na vrch ako ozdobu.

Poznámky

Bez masla a syru vhodné aj na delenú stravu...

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok