
M.á.r.i.a | Krémové rizoto so špargľou a hráškom
Je obdobie špargle a tak sa často objavuje v mojom jedálničku na rôzne spôsoby ...
Ingrediencie
350 | gramov | ryža arborio |
500 | gramov | špargľa biela |
150 | gramov | hrášok |
2 | kusov | jarná cibuľka |
6 | decilitre | zeleninový vývar |
2 | decilitre | biele víno |
1 | strúčik | cesnak |
3 | polievkové lyžice | olivový olej |
2 | plátky | maslo |
1 | čajová lyžička | kurkuma |
50 | gramov | parmezán |
Postup
Špargľu si očistíme, špičky si odložíme a ostanú si nakrájame približne na 3 cm kúsky, cibuľku - bielu časť - nakrájame na hrubšie kolieska, zelenú pokrájame tiež, ale použijeme ju až na záver. Cesnak nasekáme na drobno.
Na oleji speníme bielu časť cibule spolu s cesnakom a chvíľku restujeme, pridáme ryžu a hrášok a taktiež chvíľku restujeme, pridáme kurkumu. Zalejeme polovicou vývaru, necháme zovrieť a za stáleho miešania dusíme. Podľa potreby prilievame vývar a víno.
Popri tom si orestujeme na panvici na masle kúsky špargle, ktoré pridáme (bez tuku) pred dokončením do ryže aj s časťou zelenej cibuľky, necháme si trochu na posypanie na vrch.
Keď máme ryžu mäkkú, mala by byť al dente, zamiešame do rizota plátok masla, kto má rád môže aj časť parmezánu. Ja nedávam lebo mám rada chuť špargle, parmezán je dosť výrazný a chuť mi zanikne. Používam ho len na posypanie na vrchu.
Na panvicu, kde sme restovali kúsky špargle opečieme špičky, ktoré použijeme na vrch ako ozdobu.
Bez masla a syru vhodné aj na delenú stravu...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Brokolicové fašírky
Alica7 | Brokolicové fašírky
Brokolicové fašírky
Chutné a zdravé zeleninové fašírky s brokolicou a mrkvou.
Jednoduchá a rýchla jahodová dreň
dasa_ | Jahodová dreň
Jednoduchá a rýchla jahodová dreň
Jednoduchý a veľmi rýchly spôsob spracovania jahôd, ktorý poteší najmä všetky deti.