
M.á.r.i.a
Je obdobie špargle a tak sa často objavuje v mojom jedálničku na rôzne spôsoby ...
350 | gramov | ryža arborio |
500 | gramov | špargľa biela |
150 | gramov | hrášok |
2 | kusov | jarná cibuľka |
6 | decilitre | zeleninový vývar |
2 | decilitre | biele víno |
1 | strúčik | cesnak |
3 | polievkové lyžice | olivový olej |
2 | plátky | maslo |
1 | čajová lyžička | kurkuma |
50 | gramov | parmezán |
Špargľu si očistíme, špičky si odložíme a ostanú si nakrájame približne na 3 cm kúsky, cibuľku - bielu časť nakrájame na hrubšie kolieska ( zelenú taktiež ale necháme si ju na záver ), cesnak nasekáme na drobno.
Na oleji speníme cibuľku (bielu časť) s cesnakom a chvíľku restujeme, pridáme ryžu a hrášok a taktiež chvíľku restujeme, pridáme kurkumu. Zalejeme polovičkou vývaru, necháme zovrieť a za stáleho miešania dusíme. Podľa potreby prilievame vývar a víno.
Popri tom si orestujeme na panvici na masle kúsky špargle, ktoré pridáme (bez tuku) pred dokončením do ryže aj s časťou zelenej cibuľky (necháme si trochu na posypanie na vrch).
Keď máme ryžu mäkkú (mala by byť na skus) zamiešame do rizota plátok masla, kto má rád môže aj časť parmezánu. Ja nedávam lebo mám rada chuť špargle, parmezán je dosť výrazný a chuť mi zanikne. Používam ho len na posypanie na vrchu.
Na panvicu, kde sme restovali kúsky špargle si dáme opiecť špičky, ktoré použijeme na vrch ako ozdobu.
Bez masla a syru vhodné aj na delenú stravu...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Mandľovo slivkový koláč s medom
Kamila
Mandľovo slivkový koláč s medom
Taký rustikálny hrnčekový slivkový koláč to bol, ale ozaj fantastický, ani šľahač nebudete potrebovať. Namiesto mandlí môžete použiť aj mleté vlašské orechy.
Tekvicová polievka
Kamila | Tekvicová polievka
Tekvicová polievka
Dostala som tekvicu, tak dozrel čas aj na tekvicovú polievku. Hľadala som aký druh tekvice to je, nenašla, možno nejaká Bush?
K tekvici som pridala trochu mrkvy a zemiakov, aby doma menej protestovali.