sviatočná mäsová roláda

Popis

mäsová roláda na slávnostný obed Úsmev

sviatočná mäsová roláda - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojimprovizácia
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

2kilogramovbravčové karé bez kosti
8kusyvajicka
1plechovkahrášok
1kuskapia
1trochaolej, čierne mleté korenie, soľ

Inštrukcie

Bravčové karé rozrežeme postupne tak do špirálky , aby vynikol veľký plát mäska v celku, popri opatrnom rozrezávaní si mäso narovnávame , trošku doklepneme , dávame pozor , aby ostalo v celku a neporušilo sa, potom cez fóliu rozklepeme , ja som robila na veľkej doske, čo mám na cesto a dostaneme veľký tenký plát mäska. Urobíme na panvici praženicu , tú navrstvíme na mäsko, navrch dáme hrášok z konzervy a nakrájanú červenú kápiu. Aby to bolo pekné , farebné Úsmev Potom zvinieme do rolády , samozrejme ešte som zabudla , osolíme a okoreníme podľa chuti - ešte pre naplnením a potom  trošku potrieme olejom už zvinutú roládu, kým ju dáme do rúry. Pečieme najprv prikryté pri nižšej teplote a potom odokryté pri vyššej teplote. Pri cca 160 st asi 1/2 hodinu a odokryté  pri 220 10-15 minút .   Chutí fantasticky a ešte to aj krásne vyzerá .

Poznámky

Ja som robila rolády dve. Jednu s praženicou a druhú plnenú mletým mäskom / klasika  príprava ako faširky/ a podávala som so zemiakovou kašou . Je to efektné a chutné a hlavne pre veľa osôb.

Takéto mäsko je dobré ako teplé na hlavný chod a čo ostane - na tenšie nakrájané je fajn aj na studenú misu Slnko

Postup: 

sviatočná mäsová roláda - recept postup 1
sviatočná mäsová roláda - recept postup 2
sviatočná mäsová roláda - recept postup 3
sviatočná mäsová roláda - recept postup 4
sviatočná mäsová roláda - recept postup 5
sviatočná mäsová roláda - recept postup 6
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Mňam! Toto si sem teraz pridala? Teraz, keď žujem klíčky a iné somariny?:DDDD Vyzerá to super, nahovorím mamu cez sviatky, urobíme!

Máš ju nádhernú Tlieskam,krásne sa dá použiť aj na studené občerstvenie. Ďakujem za inšpiráciu ÁnoÚsmev

Ďakujem za pripomenutie. Dávno som robila aj ja, asi oprášim recept. Vyzerá super.

Ďakujem Slnko

Jej mám také krásne kare, takže už viem čo budem robiť ja. Len ja robím s klobaskovým mäsom, mierne pikantnom a dávam aj varené vajíčka. Vždy som robila aspoň dve a jeden deň ich máme s omáčkou, niečo ako španielský vtáčik, druhý deň dám znovu zapiecť už nakrajané kolieska a máme to namiesto rezňa ku šalátu či zemiakovej kaši a potom ak ostane tak prívarok alebo len tak. Úžasné využitie.

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok