Uhorková omáčka s hovädzím mäsom

Popis

Omáčky patrili k základným jedlám, ktoré varili naše babičky. Jednoduché a rýchle na prípravu, podávané na mnoho spôsobov. V nedeľu sa vo veľa rodinách varievala hovädzia polievka a tak omáčky rôzneho typu bolo vďačné pondelkové jedlo.ÚsmevPodávať sa môžu  s vareným mäsom, udeným mäsom, fašírkami rôzneho druhu, vareným vajíčkami či opekanou klobásou

Uhorková omáčka s hovädzím mäsom - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
20 minút

Ingrediencie

3polievkové lyžicehladká múka
500millilitrovstudený vývar
100milligramovšlahačka
4kusykysle uhorky
1štipkamleté čierne korenie
1trochauhorkový nálev

Inštrukcie

Polievky by mala mať príjemnú sladkokyslú chuť a vôňu po nakladaných uhorkách

Kyslé uhorky nasekáme na jemno. Kto nemá rád kúsky, môže aj nastrúhať.

V hrnci nasucho opečieme hladkú múku. Zalejeme studeným vývarom a dobre rozmiešame, ideálne metličkou.

Za občasného miešania necháme variť aspoň 15 minút. Pridáme smotanu, ak treba dosolíme, okoreníme. Vložíme nakrájané uhorky a po lyžiciach opatrne pridávame nálev z uhoriek. Vždy rozmiešame a vyskúšame

 

(Ak nemáme po ruke vývar, môžeme použiť aj vodu, ale v tom prípade bude treba omáčku viac osoliť aj okoreniť. Ešte lepšie bude pripraviť si zeleninový vývar uvarením pár kúskov koreňovej zeleniny, cibule, cesnaku a korenia.)

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok