
dasa_ | Zeleninové guličky s cícerom
Nemusí byť vždy iba mäso
Ingrediencie
Guličky: | ||
1 | plechovka | cícer |
1 | kus | mrkva |
1⁄2 | kus | cuketa |
1 | kus | vajce |
1 | kus | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnak |
1⁄4 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
3 | polievkové lyžice | strúhanka |
2 | polievkové lyžice | olej |
Postup
Ak použijeme cícer z konzervy, tak ho zlejeme z tekutiny a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme na kašu. Nemusí byť úplne jemná, môžu ostať aj kúsky. Samozrejme, možeme použiť aj cícer bežne varený.
Cibuľu a cesnak jemne nasekáme. Mrkvu aj cuketu nastrúhame na jemno a dobre vyžmýkame.
Pridáme vajíčko, koreniny a dobre premiešame. Podľa potreby prisýpame strúhanku. Necháme v chlade postáť asi 20 minút.
Vytvarujeme guličky, obalíme v strúhanke, rýchlo opečieme na panvici v rozpálenom oleji. Preložíme na plech a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme asi 15 minút.
Môžeme podávať napríklad so zemiakmi a hubovou omáčkou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.