Na omáčku som použila kuriatka a šampiňóny, kľudne však môžete použiť tie huby, ktoré máte po ruke.
250 | gramov | huby |
1 | polievková lyžica | olej |
2 | polievkové lyžice | maslo |
2 | polievkové lyžice | múka |
100 | millilitrov | vývar |
100 | millilitrov | mlieko |
1 | polievková lyžica | horčica |
2 | polievkové lyžice | sójová omáčka |
50 | milligramov | šľahačková smotana |
Huby očistíme a nakrájame na tenké plátky. Kuriatka stačí trhať.
Rozohrejeme olej a lyžicu masla a huby prudko opekáme asi 5 minút. Presunieme ich na tanier a do panvice pridáme maslo. Keď sa rozpáli, zasypeme hladkou múkou a miešame. Zalejeme studeným vývarom a intenzívne miešame. Ideálne je použiť metličku. Prilejeme mlieko a varíme aspoň 10 minút. Ak je omáčka príliš hustá, rozriedime ju mliekom alebo vývarom. Potom pridáme horčicu, sójovú omáčku a opečené huby. Dobre premiešame a ochutnáme. Ak je treba, pridáme ešte sójovú omáčku. Nakoniec prilejeme šľahačku a už nevaríme.
Môžeme podávať s cestovinami, knedľou, zemiakmi, ako prílohu k mäsu alebo napríklad ku zeleninovým guličkám
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.