reklama

Hubová omáčka

Pridal/a dasa_ dňa 20. 08. 2020 - 20:48 - Recepty dasa_
Hubová omáčka, Hlavné jedlá, recept, dasa_

reklama

Na omáčku som použila kuriatka a šampiňóny, kľudne však môžete použiť tie huby, ktoré máte po ruke.

Ingrediencie
250 gramov huby
1 polievková lyžica olej
2 polievkové lyžice maslo
2 polievkové lyžice múka
100 millilitrov vývar
100 millilitrov mlieko
1 polievková lyžica horčica
2 polievkové lyžice sójová omáčka
50 milligramov šľahačková smotana
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Huby očistíme a nakrájame na tenké plátky. Kuriatka stačí trhať.

Rozohrejeme olej a lyžicu masla a huby prudko opekáme asi 5 minút. Presunieme ich na tanier a do panvice pridáme maslo. Keď sa rozpáli, zasypeme hladkou múkou a miešame. Zalejeme studeným vývarom a intenzívne miešame. Ideálne je použiť metličku. Prilejeme mlieko a varíme aspoň 10 minút. Ak je omáčka príliš hustá, rozriedime ju mliekom alebo vývarom. Potom pridáme horčicu, sójovú omáčku a opečené huby. Dobre premiešame a ochutnáme. Ak je treba, pridáme ešte sójovú omáčku. Nakoniec prilejeme šľahačku a už nevaríme.

Môžeme podávať s cestovinami, knedľou, zemiakmi, ako prílohu k mäsu alebo napríklad ku zeleninovým guličkám

 

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama