Je to moja obľúbená zaváranina na cestoviny alebo mäsko, či pre pre nečakané návštevy. Vhodná je aj ako rýchlovka na pizzu, alebo vylejem z pohára na lístkové cesto, postrúham syr a zapečiem.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
1 | kilogram | cibuľa |
1 | kilogram | paradajka |
1 | kilogram | paprika |
1 | deciliter | olej |
1 | deciliter | ocot |
soľ | ||
10 | dekagramy | cukor |
3 | plechovky | paradajkový pretlak |
1 | plechovka | kukurica |
2 | plechovky | šampiňóny |
7 | decilitre | nakladané uhorky |
Inštrukcie
Na oleji speníme cibuľu, pridáme pokrájanú papriku a rajčiny - ako na lečo, ocot, cukor a soľ a dusíme.
Po 20 min pridáme rajčinový pretlak, kukuricu a šampiňóny (samozrejme bez nálevu), ak sú šampiňóny veľké, lepšie je ich pokrájať na menšie, ale netreba, ak máte radšej veľké kusy...a ešte uhorky nakrájané na drobno.
Všetko to necháme zovrieť také 2-3 minútky, vypneme, dáme do pohárov a sterilizujeme.
Poznámky
Ilustračná foto: Pixabay.com