
Výborná bezmäsitá dobrota
1 | kus | tofu |
1 | kus | tofu údené |
trocha | bazalka | |
2 | polievkové lyžice | sójová omáčka |
1 | balík | želatína |
1 | kus | bujón |
Dva baličky tofu, ja zvyknem jeden údený a druhý biely, nakrájam na kocky, osolim, okorením, hlavne bazalku, a sojovou omáčkou pokvapkám výdatne)
Želatínu si pripravím tak že 0,5 litra vody rozdelím na polovicu, v jednej dám uvariť bujon, a v druhej nechám napučať želatinu a potom to spojím a chvíľu povarím, ale nesmie zovrieť.
Želatinku potom vylejem do misky abo do formy, kto ako chce a dám do nej nakrájané tofu, šup s tým do chladničky a cca o tri hodky možme papať (vyklpoím to tak že misku trošku ohrejem v horúcej vode)
Jeme s celzrným rožkom a cibulkou v octe..Nedokážeme prestať kým nie je prázdny tanier
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Guláš z bravčového mäsa
Slavka K
Guláš z bravčového mäsa
Poctivý tradičný guláš z bravčového mäsa. Hustý, voňavý a plný chuti – presne taký, aký máme radi 😊
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.