Popis
a ešte jeden "banánový" recept, ale tentoraz s černicami, ktoré sme si naoberali na dovolenke...

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 20 minút |
Ingrediencie
100 | gramov | masla |
175 | gramov | kryštálového cukru |
2 | kusy | vajcia |
225 | gramov | hladkej múky |
1 | čajová lyžička | kypriaceho prášku |
1 | čajová lyžička | mletej škorice |
1⁄2 | čajová lyžička | mletého /alebo 1 Čl čersvého strúhaného/ zázvoru |
1 | kus | banán /ak sú menšie tak dva/ |
175 | gramov | černíc |
30 | millilitrov | mlieka |
Inštrukcie
Formu na biskupský chlebík si vymažeme olejom a vysypeme hrubou múkou. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vajcia a znova vyšľaháme. Múku zmiešame s kypriacom práškom, mletou škoricou a mletým zázvorom /ak použijeme čerstvý, tak ho nepridávame/ a primiešame k vaječnej zmesi. Banán ošúpeme, pomliaždime vidličkou, čerstvý zázvor /ak použijeme tento/ ošúpeme, najemno nastrúhame a primiešame k banánu, spolu s mliekom zamiešame do cesta, nakoniec zľahka vmiešame černice. Cesto vylejeme do pripravenej formy a pečieme prvých 40 minút na 180 °C, potom teplotu znížime na 150 °C a ešte 20 minút necháme piecť. Po vychladnutí vyklopíme a buď posypeme práškovým cukrom alebo pofŕkame čokoládou.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť