Banánový chlebík s černicami...

Popis

a ešte jeden "banánový" recept, ale tentoraz s černicami, ktoré sme si naoberali na dovolenke...
Banánový chlebík s černicami... - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
20 minút

Ingrediencie

100gramovmasla
175gramovkryštálového cukru
2kusyvajcia
225gramovhladkej múky
1čajová lyžičkakypriaceho prášku
1čajová lyžičkamletej škorice
1⁄2čajová lyžičkamletého /alebo 1 Čl čersvého strúhaného/ zázvoru
1kusbanán /ak sú menšie tak dva/
175gramovčerníc
30millilitrovmlieka

Inštrukcie

Formu na biskupský chlebík si vymažeme olejom a vysypeme hrubou múkou. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vajcia a znova vyšľaháme. Múku zmiešame s kypriacom práškom, mletou škoricou a mletým zázvorom /ak použijeme čerstvý, tak ho nepridávame/ a primiešame k vaječnej zmesi. Banán ošúpeme, pomliaždime vidličkou, čerstvý zázvor /ak použijeme tento/ ošúpeme, najemno nastrúhame a primiešame k banánu, spolu s mliekom zamiešame do cesta, nakoniec zľahka vmiešame černice. Cesto vylejeme do pripravenej formy a pečieme prvých 40 minút na 180 °C, potom teplotu znížime na 150 °C a ešte 20 minút necháme piecť. Po vychladnutí vyklopíme a buď posypeme práškovým cukrom alebo pofŕkame čokoládou.
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok