Čokoládové brownies vylepšené arašidovým maslom sú neodolateľné.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 25 minút |
Celkový čas | 40 minút |
Ingrediencie
80 | gramov | maslo |
80 | gramov | horká čokoláda |
160 | gramov | trstinový cukor |
2 | polievkové lyžice | holandské kakao |
1 | kus | vajce |
1 | čajová lyžička | vanilkový cukor |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
200 | gramov | hladká múka |
Poleva: | ||
6 | polievkové lyžice | arašidové maslo |
6 | polievkové lyžice | horká čokoláda |
Inštrukcie
Ja by som si mala po ruke capnúť vždy, keď je akcia na arašidové maslo. Neodolám lákavej ponuke, nakúpim, potom naň zabudnem
a pri inventúre v kuchynskej linke s hrôzou zistím, že záruka je už krátka a ja nemám veľa možností kam ho minúť. /A keby sa to stalo len raz... u mňa je to už diagnóza
/ . Ale zas mám možnosť obohatiť svoju zbierku koláčikov o ďalší lahodný brownies.
Maslo s čokoládou spolu rozpustíme, pridáme cukor, kakao, vajce a vanilkový extrakt... a prešľaháme.
Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do cesta.
Vylejeme do malej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 175°C, 20-25 minút.
Necháme cca na 10 minút vychladnúť a potom polejeme rozpustenou čokoládou a po chvíli aj mierne rozpusteným arašidovým maslom a vidličkou urobíme vír.