SirKikina | Fašírky z červenej šošovice
Falafel z červenej šošovice je chutnou alternatívou tradičného falafelu. Vďaka pečeniu v rúre je je jeho príprava omnoho jednoduchšia, a množstvo tuku nižšie .
1 | hrnček | šošovica červená |
1 | kus | šalotka |
2 | strúčiky | cesnak |
trocha | petržlenová vňať | |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
2 | polievkové lyžice | špaldová múka celozrnná |
1 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | mletá červená paprika |
1⁄2 | čajová lyžička | mletá rasca |
trocha | kajenské korenie | |
1 | polievková lyžica | šťava z citróna |
Červenú šošovicu namočíme do horúcej vody minimálne na 1 hodinu, alebo do studenej na viac hodín, ideálne na noc. Múka sa hodí cícerová, ale môžete použiť akúkoľvek
Rúru zohrejeme na 200 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
Cibuľu, cesnak a umytú petržlenovú vňať rozmixujeme na drobno. Pridáme šošovicu (bez vody), olej, múku, korenie a citrónovú šťavu, a ešte krátko rozmixujeme.
Formujeme menšie fašírky a ukladáme ich na pripravený plech. Pečieme 18 - 20 minút alebo do zlatista. Môžeme podávať so zemiakmi, alebo zeleninovým šalátom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.