Falafel z červenej šošovice je chutnou alternatívou tradičného falafelu. Vďaka pečeniu v rúre je je jeho príprava omnoho jednoduchšia, a množstvo tuku nižšie .

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 18 minút |
Celkový čas | 38 minút |
Ingrediencie
1 | šálka | šošovica červená |
1 | kus | šalotka |
2 | strúčiky | cesnak |
trocha | petržlenová vňať | |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
2 | polievkové lyžice | špaldová múka celozrnná |
1 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | mletá červená paprika |
1⁄2 | čajová lyžička | mletá rasca |
trocha | kajenské korenie | |
1 | polievková lyžica | šťava z citróna |
Inštrukcie
Červenú šošovicu namočíme do horúcej vody minimálne na 1 hodinu, alebo do studenej na viac hodín, ideálne na noc. Múka sa hodí cícerová, ale môžete použiť akúkoľvek
Rúru zohrejeme na 200 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
Cibuľu, cesnak a umytú petržlenovú vňať rozmixujeme na drobno. Pridáme šošovicu (bez vody), olej, múku, korenie a citrónovú šťavu, a ešte krátko rozmixujeme.
Formujeme menšie fašírky a ukladáme ich na pripravený plech.
Pečieme 18 - 20 minút alebo do zlatista. Môžeme podávať so zemiakmi, alebo zeleninovým šalátom.