reklama
Recept na fantastický koláč s hruškami a čokoládou, bez múky
Ingrediencie
100 | gramov | maslo |
100 | gramov | horká čokoláda |
3 | kusov | vajce |
80 | gramov | trstinový cukor |
100 | gramov | mleté mandle |
4 | kusov | hruška |
2 | polievkové lyžice | marhuľový džem |
Postup
Maslo s čokoládou rozpustíme nad parou a necháme vychladnúť. Žltka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Primiešame vychaldenú čokoládu a mleté mandle (podľa mňa kľudne môžete dať namiesto nich polohrubú alebo celozrnú múku)Bielka vyšľaháme na sneh a zľahka spojíme s druhou hmototou. Hrušky olúpeme, prerežeme napoly a naberačkou na zmrzlinu vyberieme jadierka. Cesto rozotrieme do okrrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie, prípadne aj vymastenej a vysypanej múkou. Navrch rozložíme polovice hrušiek. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 45 minút. Rozvaríme dve lyžice marhuľového lekváru s rovnakým množstvom vody a ešte teplý koláč potrieme.
Doplňujúce obrázky
Výnos
8 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
Úžasný koláč, dělám ho už několik let podle tohoto receptu . Všichni ho milují, dokonce si ho ode mě i vyžadují:-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som veľmi rada, že chutí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty