
Jeseň ma navodzuje piecť trochu hutnejšie koláče...ja mám tak nejako koláče-zákusky rozdelené podľa ročných období aby som nemala moc veľké výčitky pretváram ich na trochu zdravšie
.
300 | gramov | špaldová múka celozrnná polohrubá |
180 | gramov | trstinový cukor |
2 | kusov | vajce |
3 | polievkové lyžice | slivkový lekvár |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1 | polievková lyžica | kakao |
1 | deciliter | mlieko |
1 | deciliter | olej |
1 | čajová lyžička | perníkové korenie |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica |
Plnka: | ||
250 | gramov | kyslá smotana |
100 | gramov | čokoláda |
250 | gramov | smotana na šľahanie |
3 | polievkové lyžice | slivkový lekvár |
Všetky sypké ingrediencie spolu premiešame, v mlieku si rozšľaháme vajíčka a slivkový lekvár a spolu s olejom prilejeme k sypkým. Všetko dobre vymiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie ( dávka je na menší plech 20 x 30 ). Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 st. približne 45 minút. Koláč sa má oddeľovať od okrajov a jeho vrch je pekne lesklý. Po upečení ešte teplý potrieť teplým slivkovým lekvárom (dám zohriať do mikrovlnky) a necháme vychladnúť.
Čokoládu si roztopíme ( môže sa použiť aj mliečna alebo biela aká komu chutí) a po lyžičkách pomaly primiešame kyslú smotanu. Natrieme na perník a na vrch dáme šľahačku.
Podávala som s teplým kompótom ( hruška, jablko, červené hrozno, citrón, klinčeky,badián, celá škorica - cukor podľa chuti)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty