reklama

Domáci perník so slivkovým lekvárom

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 31. 10. 2017 - 17:47 - Recepty M.á.r.i.a
Domáci perník so slivkovým lekvárom, Koláče, recept, M.á.r.i.a

reklama

Jeseň ma navodzuje piecť trochu hutnejšie koláče...ja  mám tak nejako koláče-zákusky rozdelené podľa ročných období Chichocem sa aby som nemala moc veľké výčitky pretváram ich na trochu zdravšie Veľký úsmev.

Ingrediencie
300 gramov špaldová múka celozrnná polohrubá
180 gramov trstinový cukor
2 kusov vajce
3 polievkové lyžice slivkový lekvár
1 čajová lyžička prášok do pečiva
1 polievková lyžica kakao
1 deciliter mlieko
1 deciliter olej
1 čajová lyžička perníkové korenie
1⁄2 čajová lyžička škorica
Plnka:
250 gramov kyslá smotana
100 gramov čokoláda
250 gramov smotana na šľahanie
3 polievkové lyžice slivkový lekvár
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Všetky sypké ingrediencie spolu premiešame, v mlieku si rozšľaháme vajíčka a slivkový lekvár a spolu s olejom prilejeme k sypkým. Všetko dobre vymiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie ( dávka je na menší plech 20 x 30 ). Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 st. približne 45 minút. Koláč sa má oddeľovať od okrajov a jeho vrch je pekne lesklý. Po upečení ešte teplý potrieť teplým slivkovým lekvárom (dám zohriať do mikrovlnky) a necháme vychladnúť.

Čokoládu si roztopíme ( môže sa použiť aj mliečna alebo biela aká komu chutí) a po lyžičkách pomaly primiešame kyslú smotanu. Natrieme na perník a na vrch dáme šľahačku.

Podávala som s teplým kompótom ( hruška, jablko, červené hrozno, citrón, klinčeky,badián, celá škorica - cukor podľa chuti)

Výnos
15 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama