
Alica7
Mäkkučký kysnutý makový závin.
300 | gramov | polohrubá múka |
180 | gramov | mlieko |
60 | gramov | olej |
45 | gramov | kryštálový cukor |
6 | gramov | prášok do pečiva |
4 | gramov | sušené droždie |
3 | gramov | soľ |
Plnka: | ||
180 | gramov | mletý mak |
90 | gramov | slivkový lekvár |
90 | gramov | práškový cukor |
60 | gramov | voda |
1 | kus | bielok M |
Na potretie: | ||
1 | kus | žĺtok + trocha voda |
Do misy preosejeme múku, primiešame prášok do pečiva, do stredu urobíme jamku. Do nej dáme droždie, lyžičku z cukru a polovicu mlieka, prikryté necháme nakysnúť asi 15 minút. Pridáme zvyšný cukor, soľ, mlieko a olej, vymiesime cesto a necháme kysnúť asi 1 hodinu.
Plnka: Vyšľaháme bielok, prišľaháme lekvár, primiešame mak, preosiaty cukor a vodu /+ - podľa potreby - hustá plnka/.
Cesto pomúčime a vyvaľkáme, dáme plnku a zvinieme. Na plech dáme mastný papier a závin, prikryté necháme nakysnúť 1 - 1,5 hodiny. Pred pečením potrieme žĺtkom. Pečieme na 180* 20 - 25 minút.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty