
Fotopostup na fantastický, šťavnatý a veľmi jednoduchý slivkový koláč.
Korpus: | ||
125 | gramov | hladká múka |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
75 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | vajce |
100 | gramov | jemný tvaroh |
100 | millilitrov | olej |
100 | millilitrov | šľahačková smotana |
Poleva: | ||
20 | gramov | mleté mandle |
100 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | kus | vajce |
1 | polievková lyžica | cukor |
Opäť veľmi jednoduchá príprava, všetky ingrediencie na cesto (múka zmiešaná s práškom do pečiva, cukor, tvaroh, olej, vajíčko a smotanu) dáme do misy a dôkladne vyšľaháme. Cesto rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej okruhlej formy o priemere cca 27 cm. na cesto pokladáme umyté, odkôstkované a nakrájané slivky. Dáme piecť na 20 minút pri teplote cca 180°C.
pre uplynutím tejto doby vymiešame druhú dávku šľahačkovej smotany s vajíčkom a cukrom a primiešame orechy . Vyberieme predpečený koláč, polejeme polevou a dáme piecť na ešte na cca 25 minút.
Ak chcete upiecť koláč na veľké plech stačí použiť dvojnásobné množstvo ingrediencii.










Som rada ze sa podaril, ten koláč je ozaj chutovo fantasticky, len nie az taky fotogenicky ako by som si ja predstavovala.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobry den, bolo by mozne napisat, co ide do cesta a co do polevy? Bohuzial sa v celkovom postupe absolutne nevyznam, kedze pisete smotanu u oboch a neviem teda, ktora ide do coho (ak teda beriem, ze slahackova smotana je slahacka 40% a druha je smotana na slahanie, matie ma tam ta "druha davka slahackovej smotany") a dalej to iste aj s cukrom, kedze u polevy mate cukor dvakrat, takze neviem, ci vanilkovy cukor ide do polevy ci do cesta. Dakujem za odpoved, Dana :) :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Rozdelila som ingrediencie, opravila chybu pri postupe na polevu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ked uz kazdy robi zo sliviek len ble kysnute, hladal som nieco nove.
!
hundrosko
A nasiel, vdaka
Dnes som ho vypiekol (s malymi obmenami), miesal som len tak od oka, ale vydaril sa krasne. Konecne pekne stavnaty a nie tak mastny slivkovy kolac - skoro az torta vdaka tej poleve.
Este raz dakujem a odporucam online aj offline.