reklama

Francúzsky slivkový koláč

Pridal/a Kamila dňa 17. 07. 2014 - 14:24 - Recepty Kamila
Francúzsky slivkový koláč, Koláče, recept, Kamila

reklama

Fotopostup na fantastický, šťavnatý a veľmi jednoduchý slivkový koláč.

Ingrediencie
  Korpus:
125 gramov hladká múka
2 čajové lyžičky prášok do pečiva
75 gramov práškový cukor
1 kus vanilkový cukor
1 kus vajce
100 gramov jemný tvaroh
100 millilitrov olej
100 millilitrov šľahačková smotana
Poleva:
20 gramov mleté mandle
100 millilitrov smotana na šľahanie
1 kus vajce
1 polievková lyžica cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Opäť veľmi jednoduchá príprava, všetky ingrediencie na cesto (múka zmiešaná s práškom do pečiva, cukor, tvaroh, olej, vajíčko a smotanu) dáme do misy a dôkladne vyšľaháme. Cesto rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej okruhlej formy o priemere cca 27 cm. na cesto pokladáme umyté, odkôstkované a nakrájané slivky. Dáme piecť na 20 minút pri teplote cca 180°C.

pre uplynutím tejto doby vymiešame druhú dávku šľahačkovej smotany s vajíčkom a cukrom a primiešame orechy . Vyberieme predpečený koláč, polejeme polevou a dáme piecť na ešte na cca 25 minút.

Ak chcete upiecť koláč na veľké plech stačí použiť dvojnásobné množstvo ingrediencii.

Doplňujúce obrázky
Francúzsky slivkový koláč, Koláče, recept, Kamila, 1
Francúzsky slivkový koláč, Koláče, recept, Kamila, 2
Francúzsky slivkový koláč, Koláče, recept, Kamila, 3
Francúzsky slivkový koláč, Koláče, recept, Kamila, 4
Francúzsky slivkový koláč, Koláče, recept, Kamila, 5
Francúzsky slivkový koláč, Koláče, recept, Kamila, 6
Francúzsky slivkový koláč, Koláče, recept, Kamila, 7
Francúzsky slivkový koláč, Koláče, recept, Kamila, 8
Francúzsky slivkový koláč, Koláče, recept, Kamila, 9
Francúzsky slivkový koláč, Koláče, recept, Kamila, 10
Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

hundrosko, Ut, 22. 07. 2014 - 23:28

Ked uz kazdy robi zo sliviek len ble kysnute, hladal som nieco nove.
A nasiel, vdaka Áno Tlieskam Kvietok !
Dnes som ho vypiekol (s malymi obmenami), miesal som len tak od oka, ale vydaril sa krasne. Konecne pekne stavnaty a nie tak mastny slivkovy kolac - skoro az torta vdaka tej poleve.
Este raz dakujem a odporucam online aj offline.
Bozkávam hundrosko

Kamila, St, 23. 07. 2014 - 08:18

Som rada ze sa podaril, ten koláč je ozaj chutovo fantasticky, len nie az taky fotogenicky ako by som si ja predstavovala. Chichocem sa

DanaG, St, 03. 08. 2016 - 18:58

Dobry den, bolo by mozne napisat, co ide do cesta a co do polevy? Bohuzial sa v celkovom postupe absolutne nevyznam, kedze pisete smotanu u oboch a neviem teda, ktora ide do coho (ak teda beriem, ze slahackova smotana je slahacka 40% a druha je smotana na slahanie, matie ma tam ta "druha davka slahackovej smotany") a dalej to iste aj s cukrom, kedze u polevy mate cukor dvakrat, takze neviem, ci vanilkovy cukor ide do polevy ci do cesta. Dakujem za odpoved, Dana :) :)

Kamila, St, 03. 08. 2016 - 19:05

Rozdelila som ingrediencie, opravila chybu pri postupe na polevu.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama