Popis
Moje nedeľné pečenie, chutí výborne

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | moje recepty |
Čas prípravy | 1 hod, 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod |
Celkový čas | 2 hod, 20 minút |
Ingrediencie
500 | gramov | hladká múka špeciál(cesto) |
25 | gramov | čerstvé droždie |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | kusy | žľtky |
100 | gramov | maslo rozpustené |
200 | millilitrov | mlieko |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
250 | gramov | mletý mak(maková plnka) |
150 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor Dr. Oetker |
150 | millilitrov | mlieko |
400 | gramov | jablká(jablková plnka) |
100 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | škoricový cukor |
30 | gramov | vanilkový puding prášok |
3 | polievkové lyžice | studená voda |
3 | polievkové lyžice | strúhanka |
1 | kus | vajce(na potretie povrchu) |
1 | čajová lyžička | mlieko |
Inštrukcie
Cesto:
pripravíme si kvások z polovice vlažného mlieka, trochu cukru, múky a droždia, premiešame a necháme vykysnúť 10-15 minút. Múku preosejeme do nádoby, pridáme zvyšný cukor, soľ, žĺtky, rozpustené maslo, kvások a zvyšné mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste cca 60 minút.
Po nakysnutí cesto rozdelíme na polovicu. Každú časť rozvaľkáme na hrúbku 4 mm, jednu časť natrieme makovou plnkou a stočíme na roládu. Druhú časť potrieme jablkovou plnkou, stočíme na roládu. Obidve rolády navzájom prepletieme. Povrch potrieme vajíčkom, ktoré rozšľaháme s mliekom. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Teplota 180°C 40-45 minút. Údaje sú orientačné.
Maková plnka:
v nádobe dáme zovrieť mlieko s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme pomletý mak, premiešame a necháme vychladnúť.
Jablková plnka:
očistené jablká postrúhame na hrubšie, pridáme cukor, škoricový cukor a za stáleho miešania povaríme asi 3 minúty. Pudingový prášok rozmiešame vo vode, prilejeme do zmesi jabĺk a necháme prevrieť. Odstavíme, primiešame strúhanku a necháme vychladnúť.
Povrch po upečení posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť