
Klasické odpaľované cesto pozná asi každá, toto je len "vylepšené prevedenie".
125 | gramov | maslo |
7 | dekagramov | kryštálový cukor |
1⁄2 | liter | mlieko |
2 | kusov | Zlatý klas |
3 | kusov | vajce |
11 | dekagramov | krupicová múka |
2 | decilitre | voda |
1 | štipka | soľ |
7 | dekagramov | Palmarin |
Vodu, tuk, soľ dáme variť a zavaríme do toho múku, stále miešame. Necháme trochu vychladnúť, ešte do teplého všlaháme vajíčka a pomocou vrecka nastriekame na plech kruh/ spodok labute/ a take ako číslo 2 / to bude krk labute/. Upečieme vo vyhriatej rúre do zlata.
Porozkrajujeme pampušiky, ako venčeky . Vrchnú čas ešte na polovicu. Plníme krémom, čo sme si medzi tým urobili.
Z ingrediencií mlieka, pudingového prášku, cukru sme uvarili puding a do studeného vmiešame rozšľahané maslo a plníme labute , dáme krém potom zapichneme dvojky , ako krky a posypeme práškovým cukrom.
Ja som fanúšik odpaľovaného cesta. Toto je super nápad.