
Svieži a netradičný koláč.
2 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 | hrnček | hladká múka |
1 | hrnček | kryštálový cukor |
2 | balíky | vanilkový cukor |
125 | gramov | maslo |
2 | kusov | vajce |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 1⁄2 | hrnčeky | mlieko |
500 | gramov | nízkotučný tvaroh |
1 | polievková lyžica | vanilkový puding |
1⁄2 | hrnček | kryštálový cukor |
2 | kusov | žĺtok |
1⁄2 | hrnček | mlieko |
300 | gramov | slivky |
CESTO: Mlieko si trochu zohrejeme a vymiešame ho z rozpusteným maslom, kryštálovým a vanilínovým cukrom a vajcami...Múky zmiešame s kypriacim práškom a vmiešame do pripravenej mliečnej zmesi. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a predpečieme na 180 °C asi 10 minút. Medzitým si pripravíme plnku.
PLNKA: Tvaroh vymiešame so žĺtkami, cukrom, mliekom a pudingovým práškom, zmes vylejeme na predpečený korpus, poukladáme slivky pokrájané na polovičky a pečieme na tej istej teplote ešte 25 minút.
ups, aj keď som si recept ešte raz prebehla, toto mi uniklo...už to aj opravujem...ide tam len 1 a 1/2 šálky...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dobre so pochopila, to tam ide 5 a pol šálky mlieka? čiže niečo vyše liter?