
balalajka
Vynikajúci koláčik so sviežim tvarohovým cestom a nádherne voňavými slivkami.
2 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 | hrnček | cukor |
250 | gramov | tvaroh |
1 | kus | prášok do pečiva |
3 | kusov | žĺtok |
Náplň: | ||
1 | kilogram | slivky |
1 | čajová lyžička | škorica |
1⁄4 | čajová lyžička | badyán |
1⁄4 | čajová lyžička | škorica |
1 | polievková lyžica | cukor |
Dokončenie: | ||
3 | kusov | bielko |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | kukuričný škrob |
1 | čajová lyžička | ocot |
Veľkosť šálky je 150 ml, veľkosť plechu 20x30cm
Najskôr očistíme slivky, rozkrájame, zasypeme cukrom a koreninami.
Plech vyložíme papierom na pečenie.
Rúru rozohrejeme na 180 stupňov
V miske zmiešame tvaroh, vajíčka a cukor do jednoliatej hmoty. Tvaroh je ideálne použiť polohrudkovitý, v kocke.
K rozmiešanej zmesi pridáme múku a prášok do pečiva. Premiešame, aby bola múka rovnomerne v celom ceste.
Cesto vložíme do pekáča a urovnáme. Nie je úplne tekuté ale nie je potrebné ho ani vaľkať.
Na cesto nanesieme pripravené slivky.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme 20 minút.
Medzitým vyšľaháme sneh s práškovým cukrom. Na záver primiešame škrob a lyžičku octu.
Predpečený koláč vytiahneme z rúry. Na vrch rovnomerne rozotrieme vyšľahaný sneh.
Vložíme znova do rúry. Teplotu stiahneme na 140 stupňov a pečieme ešte 15 minút.
Krájame ideálne až po úplnom vychladení.

Dnes som objavila...chýbal ku káve..