Tekvicový perník s hruškami

Popis

Rýchly, obyčajný koláč, ktorému chuť hrušiek, perníkového korenia dodá ten správny šmrnc ...ak ho chcete povýšiť do vyššieho levelu, stačí na tanieri naň dať šľahačku, smotanu alebo poliať slaným karamelom ....

Tekvicový perník s hruškami - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

3kusyvajce
150gramovtrstinový cukor
200gramovtekvica (surová)
3polievkové lyžiceKakao
1polievková lyžicaslivkový lekvár
1čajová lyžičkaPerníkové korenie
1čajová lyžičkaskorica
1⁄2balíkperníkový prášok do pečiva
4kusyhrušky menšie
125gramovmaslo

Inštrukcie

Tekvicu na jemno nastrúhame a necháme na sitku nech odkvapká prebytočná voda. Maslo s cukrom dáme šľahať a postupne pridáme žĺtka. Vyšľaháme do peny, pridáme korenia a dobre prešľaháme. Kakao zamiešame do tekvice a striedavo s múkou zašľahávame do maslovej hmoty. Na záver len zľahla vmiešame tuhý sneh z bielkov. Očistené hrušky prekrojíme na polovice a každú nakrájame do vejárika tak aby sa nerozpadli. Cesto vylejeme na papierom vystatý plech, naukladáme hrušky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 st. Pečieme približne 30-40 min. záleží na rúre - odskúšame špilkou.

Piekla som na plechu 32 x 22 cm. Na väčší plech je treba z 5 vajíčiek a k nim  prepočítať ostatné suroviny.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok