Tvarohové fánky

Popis

Veď sú fašiangy

Tvarohové fánky - recept

Zhrnutie

Porcie
35 ks
Zdrojmôj starý zošit
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

25dekagramyhl. múka
25dekagramytvaroh
2kusyvajce
3dekagramymaslo
1čajová lyžičkasóda bikarbóna

Inštrukcie

Suroviny zmiesime na cesto , pridáme ešte štipku soli a trocha rumu. Ak je cesto hustejšie pridáme vlažné mlieko. Ja som nepridávala. Nakrájame na štvorce ,v strede narežeme a vyprážame v horúcom oleji. Dáme na savý papier a obalíme v práškovom cukre, ktorý sme zmiešali s vanilkou

Komentáre

... presne tak. Na fašiangy treba hodovať, lebo sú to sviatky vína a nestriedmosti, pôvodne zasvätené pohanskému bôžikovi Bakchovi (alebo Liberovi).
Fánky som nikdy nerobila. Ale ako dieťa som ich mala veľmi rada, cez fašiangy ich vždy robila moja babka a boli fantastické. Tieto navyše pôsobia trocha zdravšie vďaka tvarohu.
Vďaka za recept.
ÁnoÁnoÁno

Heja Slnko dakujem za recept cez víkend určite vyskúšam ÁnoÁno

Áno poznáme, robíme, škoda, že na druhý deň už nie sú také mňam ako čerstvé

Vám niečo ostane do druhého dňa ? Prekvapenie

Robievam ich už dlho, sú výborné Áno A niekedy ich aj plníme - džem, tvaroh, mleté mäso, špenát...
Akurát dnes mladší vymyslel verziu s kečupom Vyplazený jazyk ostatní sme si cukrovali do biela.

Expert Chichocem sa

Úsmev jáj, fánky robievala moja babka a potom ich ešte robieva občas mamina... musím sa aj ja odhodlať a prebrať "žezlo" Chichocem sa


Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.