
dasa_ | Tvarohové fánky mojej mamy
Typicky fašiangové pečivo - mäkké a nadýchané vnútri, s jemnou chrumkavou kôrkou na povrchu
450 | gramov | hladká múka špeciál |
250 | gramov | jemný tvaroh |
100 | gramov | maslo |
3 | kusov | vajce |
2 | polievkové lyžice | rum |
1⁄2 | liter | olej |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
Dokončenie: | ||
práškový cukor | ||
kokos |
Všetky uvedené suroviny (okrem oleja) zmiešame na cesto a necháme 1 hodinu postáť.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. Rozkrájame na lichobežníky a v strede prerežeme.
Necháme znova 15 minút postáť.
Lichobežníky nekrájajte veľmi veľké, cesto pri vyprážaní narastie.
Vo vhodnom hrnci rozhorúčime olej a fánky postupne vysmážame z oboch strán. V oleji by mali plávať.
Z oleja fánky vyťahujeme a ukladáme ideálne na plech, na ktorom je savý papier.
Fánky necháme trochu vychladiť a obaľujeme v zmesi práškového cukru a kokosu. Kto nemá kokos rád, tak samozrejme použije iba práškový cukor.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty