Zázvorovo - rumová bábova s pekanovými orechami

Popis

Ak chcete ohromiť návštevu či blízkych, smelo do toho. Táto bábovka je plná cukru, rumu, zázvoru a úžasnej chuti pekanových orechov, ktoré ešte viac podčiarkujú maslo v ceste. Nie je to rýchlovka - treba rátať s dlhým časom na chladnutie a rozloženie chute.

Deťom nechutila. Dospelí ocenili Úsmev.

Zázvorovo - rumová bábova s pekanovými orechami - recept

Zhrnutie

Porcie
1,8 litrova forma
Zdrojwww.foodnetwork.com
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
1 hod, 30 minút
Celkový čas
2 hod, 30 minút

Ingrediencie

375gramovpolohrubej múky
2čajové lyžičkyprášku do pečiva
1čajová lyžičkasoli
180millilitrovmlieka izbovej teploty
1polievková lyžicačerstvého strúhaného zázvoru
1polievková lyžicavanilkového extraktu
230gramovmasla
200gramovkryštálového cukru
220gramovtrstinového cukru
3kusyvajcia L izbovej teploty
2kusyžltka izbovej teploty

Inštrukcie

1 šálka opražených pekanových orechov - opražené v obchode nehľadajte. Upečte si na 180stupňov cca na 10 minút, kým nezačnú voňať deň či viac vopred.

Pripravíme si formu. Vymastíme a vysypeme - ja používam neprilnavú formu - teda toto mi odpadá. Na jej dno rozložíme nasekané opražené orechy.

Zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ.

V mlieku rozšľaháme zázvor a vanilku.

Vymiešame maslo s cukrom do penista a po jednom pridávame vajíčka a aj žĺtka. Prisypeme 1/3 sypkej zmesy, 1/2 tekutej, .... končíme sypkou zmesou. Opatrne vylejeme do formy, aby sme veľmi nerozhádzali uloženie orechov.

Dáme piecť na 50 minút v predhriatej rúre na 175 stupňov. Treba skúsiť test špáratkom.

Bábovku necháme UPLNE vychladnúť - najlepšie do druhého dňa.

SIRUP:

  • 240ml tmavého rumu
  • 60ml vody
  • 100gr trstinového cukru
  • 1 polievková lyžica nastrúhaného zázvoru

Všetko spolu varíme cca 5 minút, scedíme to a necháme úplne vychladnúť.

Do bábovky izbovej teploty urobíme dierky a polievame ju rumovým sirupov.

NECHÁME MINIMÁLNE 4 HODINY ODSTÁŤ.

DOBRÚ CHUŤ

 

 

Poznámky

Skutočne na túto bábovku treba hodne času. Hlavne na odstátie. Odporúčam začať piecť večer, aj pripraviť sirup a v nedeľu ráno "pred kostolom" dokončiť polievanie bábovky, aby po obede ku káve bolo na čom maškrtiť.

Je FAKT mega sladká. Pozor na cukor.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Ja som ešte poliala bábovku citrónovou polevou - úplne zbytočne. Cukru je tam more a chuť je skvelá aj bez toho.

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok