Falafel

Popis

Kto má rád humus príde na chuť aj tomuto jedlu.Je to tradičné arabské jedlo, ktorého základnou surovinou je cícer. Na dovolenke sa s ním stretnete na ulici podávaný v pite chlebe, ktoré slúži ako vrecúško. Doma si ho môžete spraviť ako občerstvenie so šalátom.

Falafel - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
2 hod, 40 minút

Ingrediencie

300gramovcícer suchý
1zväzokjarná cibuľka
3strúčikycesnak
2polievkové lyžicesezamové semiačka
2polievkové lyžicenasekaná petržlenová vňať (alebo koriander)
1čajová lyžičkarímska rasca -podrvená
1⁄2čajová lyžičkamletý koriander
1⁄2čajová lyžičkakajenské korenie, soľ, korenie
2polievkové lyžicehladká múka
2polievkové lyžicejemná strúhanka
250millilitrovjogurt greckeho typu
1⁄2čajová lyžičkakajenske korenie
1⁄2čajová lyžičkadrvená rímska rasca,soľ, mlete čierne korenie

Inštrukcie

Cícer si deň predtým namočíme do studenej vody, pár krát môžeme vdu vymeniť. Namočný nech je aspoň 12 hodín.

Cícer scedíme a rozmixujeme v mixéri, pridáme nakrájanú cibuľku, cesnak, vňať a spolu trochu premixujeme. Na záver pridáme všetky koreniny, zamiešame. Dáme do misky, pridáme múku, strhanku prípadne dochutíme soľou a korením, Necháme v chladničke aspoň 2 hod. odstáť. Keď si to nachystáme doobeda, poobede môžeme pokračovať a podávať.

Do hrnca si nalejeme olej aspoň 2 cm aby ho bolo od dna. Lyžicami vytvarujeme šišky, ktoré vysmážame do hneda - moc s nim nehýbeme aby sa nerozopadli. Ked vidíme, že sú hnedé opatrne obrátime a opekáme do hneda. Vyberáme na papierovú utierku, necháme vsiaknúť olej.

Jogurt rozmiešame so všetkými koreninami, dochutíme podľa seba či viac alebo menej pikantné.

 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Tak toto som len raz jedla, ale ake dobro bolo, zislo by sa naucit aj varit. ;)
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.