
M.á.r.i.a | Falafel
Kto má rád humus príde na chuť aj tomuto jedlu.Je to tradičné arabské jedlo, ktorého základnou surovinou je cícer. Na dovolenke sa s ním stretnete na ulici podávaný v pite chlebe, ktoré slúži ako vrecúško. Doma si ho môžete spraviť ako občerstvenie so šalátom.
300 | gramov | cícer suchý |
1 | zväzok | jarná cibuľka |
3 | strúčiky | cesnak |
2 | polievkové lyžice | sezam |
2 | polievkové lyžice | petržlenová vňať |
1 | čajová lyžička | rímska rasca |
1⁄2 | čajová lyžička | koriander |
1⁄2 | čajová lyžička | kajenské korenie |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
2 | polievkové lyžice | jemná strúhanka |
Dresing: | ||
250 | millilitrov | grécky jogurt |
1⁄2 | čajová lyžička | kajenské korenie |
mleté čierne korenie | ||
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
Cícer deň predtým namočíme do studenej vody, pár krát môžeme vodu vymeniť. Namočený nech je aspoň 12 hodín.
Cícer scedíme a rozmixujeme v mixéri, pridáme nakrájanú cibuľku, cesnak, vňať a spolu trochu premixujeme. Na záver pridáme všetky koreniny, zamiešame.
Dáme do misky, pridáme múku, strúhanku prípadne dochutíme soľou a korením, Necháme v chladničke aspoň 2 hodiny odstáť. Keď si to nachystáme doobeda, poobede môžeme pokračovať a podávať.
Do hrnca si nalejeme olej aspoň 2 cm aby ho bolo od dna. Lyžicami vytvarujeme šišky, ktoré vysmážame do hneda - moc s nim nehýbeme aby sa nerozpadli. Keď vidíme, že sú hnedé opatrne obrátime a opekáme do hneda. Vyberáme na papierovú utierku, necháme vsiaknuť olej.
Jogurt rozmiešame so všetkými koreninami, dochutíme podľa seba či viac alebo menej pikantné.
Ďalšie recepty
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.