Ravioly plnené medvedím cesnakom a ricottou

Pridal/a anjeli

Sezóna medvedieho cesnaku je tu, tak prečo ho nevyužiť?

Ravioly plnené medvedím cesnakom a ricottou - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 15 minút

Ingrediencie

Ravioly:
400gramovhladká múka
4kusyvajce
2polievkové lyžiceolivový olej
 štipkasoľ
Plnka:
250gramovmedvedí cesnak
250gramovčerstvý špenát
250gramovricotta
100gramovslanina
2polievkové lyžicepesto z medvedieho cesnaku
1strúčikcesnak
80gramovparmezán
 štipkamuškátový oriešok
 štipkamleté čierne korenie
 štipkasoľ
Omáčka:
50gramovmaslo
200gramovhrášok
250millilitrovsmotana na varenie
50gramovparmezán
1strúčikcesnak
 štipkasoľ

Inštrukcie

Najskôr si prepláchneme medvedí cesnak a špenát, spolu ich dáme do hrnca, pridáme trošku vody a povaríme cca 10 minút. Zlejeme a necháme vychladnúť. Slaninku si nakrájame na kocky a rozškvaríme, pridáme nadrobno nasekaný cesnak /ak použijeme pesto z medvedieho cesnaku, cesnak nemusíme pridať/ a odstavíme. Necháme vychladnúť.

Spracujeme si cesto na ravioly: do múky pridáme soľ, olej a vajcia, zapracujeme a miesime cesto, kým sa všetky suroviny nespoja. Cesto je hladké, mäkké a pružné, prikryjeme ho potravinárskou fóliou a čistou utierkou a necháme 30 minút odležať.

Vrátime sa k plnke. Medvedí cesnak a špenát vyžmýkame a nožom presekáme na drobnejšie, pridáme k nim ricottu, slaninku s cesnakom, pesto,parmezán, soľ, mleté čierne korenie a muškátový oriešok. Dobre premiešame. 

Cesto rozvaľkáme natenko /odporúčam strojček na cestovinyMrkám a vtedy vaľkám po častiach/, urobíme kôpky plnky ďalej od seba, prikryjeme druhým cestom, ktoré trošku potrieme vodou, aby sa nám prilepilo a radielkom nakrájame ravioly, ktoré necháme asi 20 minút ešte odležať. /Mne pomáha vykrajovátko na ravioly, do ktorého vložím plát cesta, trochu prstom vyhĺbim jamky, naplním ich. Prikryjem druhým plátom cesta, ktoré som potrela jemne vodou a valčekom niekoľkokrát prejdem po vykrajovátku, kým sa ravioly nevykroja/.

Ravioly uvaríme po častiach v osolenej vriacej vode, keď vyplávajú na povrch, varíme ich ešte 5 minút. Vyberieme dierkovanou naberačkou a necháme odkvapkať. Pokvapkáme buďto olivovým olejom /a podávame s omáčkou/ alebo rozpusteným maslom a podávame hneď.

Omáčka: na masle opražíme trošku hrášok, posekaný cesnak, zalejeme smotanou, chvíľu povaríme, osolíme a pridáme parmezán, ktorý necháme trochu rozpustiť. Môžeme rozmixovať dohladka.

Na tanier si naberieme omáčku, poukladáme ravioly, môžeme posypať postrúhaným parmezánom.

Poznámky

Môj pomocník na ravioly za pár eur na fotke doleÚsmev...

Postup: 

Ravioly plnené medvedím cesnakom a ricottou - recept postup 1
Ravioly plnené medvedím cesnakom a ricottou - recept postup 2
Ravioly plnené medvedím cesnakom a ricottou - recept postup 3
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok