Ravioly plnené medvedím cesnakom a ricottou

Popis

Sezóna medvedieho cesnaku je tu, tak prečo ho nevyužiť?

Ravioly plnené medvedím cesnakom a ricottou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 15 minút

Ingrediencie

Ravioly:
400gramovhladkej múky
4kusyvajec
2polievkové lyžiceolivového oleja
 štipkasoli
plnka:
250gramovčerstvého medvedieho cesnaku
250gramovčerstvého špenátu
250gramovricotty
100gramovslaninky
2polievkové lyžicepesta z medvedieho cesnaku-nemusí byť
1strúčikcesnaku
80gramovstrúhaného parmezánu
 štipkastrúhaného muškátového orieška
 štipkamletého čierneho korenia
 štipkasoli
50gramovmasla - omáčka
200gramovhrášku - omáčka
250millilitrovsmotany na varenie - omáčka
50gramovstrúhaného parmezánu - omáčka
1strúčikcesnaku - omáčka
 štipkasoli - omáčka

Inštrukcie

Najskôr si prepláchneme medvedí cesnak a špenát, spolu ich dáme do hrnca, pridáme trošku vody a povaríme cca 10 minút. Zlejeme a necháme vychladnúť. Slaninku si nakrájame na kocky a rozškvaríme, pridáme nadrobno nasekaný cesnak /ak použijeme pesto z medvedieho cesnaku, cesnak nemusíme pridať/ a odstavíme. Necháme vychladnúť.

Spracujeme si cesto na ravioly: do múky pridáme soľ, olej a vajcia, zapracujeme a miesime cesto, kým sa všetky suroviny nespoja. Cesto je hladké, mäkké a pružné, prikryjeme ho potravinárskou fóliou a čistou utierkou a necháme 30 minút odležať.

Vrátime sa k plnke. Medvedí cesnak a špenát vyžmýkame a nožom presekáme na drobnejšie, pridáme k nim ricottu, slaninku s cesnakom, pesto,parmezán, soľ, mleté čierne korenie a muškátový oriešok. Dobre premiešame. 

Cesto rozvaľkáme natenko /odporúčam strojček na cestovinyMrkám a vtedy vaľkám po častiach/, urobíme kôpky plnky ďalej od seba, prikryjeme druhým cestom, ktoré trošku potrieme vodou, aby sa nám prilepilo a radielkom nakrájame ravioly, ktoré necháme asi 20 minút ešte odležať. /Mne pomáha vykrajovátko na ravioly, do ktorého vložím plát cesta, trochu prstom vyhĺbim jamky, naplním ich. Prikryjem druhým plátom cesta, ktoré som potrela jemne vodou a valčekom niekoľkokrát prejdem po vykrajovátku, kým sa ravioly nevykroja/.

Ravioly uvaríme po častiach v osolenej vriacej vode, keď vyplávajú na povrch, varíme ich ešte 5 minút. Vyberieme dierkovanou naberačkou a necháme odkvapkať. Pokvapkáme buďto olivovým olejom /a podávame s omáčkou/ alebo rozpusteným maslom a podávame hneď.

Omáčka: na masle opražíme trošku hrášok, posekaný cesnak, zalejeme smotanou, chvíľu povaríme, osolíme a pridáme parmezán, ktorý necháme trochu rozpustiť. Môžeme rozmixovať dohladka.

Na tanier si naberieme omáčku, poukladáme ravioly, môžeme posypať postrúhaným parmezánom.

Poznámky

Môj pomocník na ravioly za pár eur na fotke doleÚsmev...

Postup: 

Ravioly plnené medvedím cesnakom a ricottou - recept postup 1
Ravioly plnené medvedím cesnakom a ricottou - recept postup 2
Ravioly plnené medvedím cesnakom a ricottou - recept postup 3
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

obdivujem, že sa ti chce s tými cestovinami babrať ÁnoÁno

Syn má plnené cestoviny rád, dokonca mam aj podobné "udelátko" na ravioly, ale ešte som sa neodhodlala....

No ja sa k tomu tiež musím "dokopať"Hambím sa takže ich mávame len z času na čas, keď sa mamine /čiže mne/ chce Chichocem sa.

Ale zas to nie je až taká piplačka, len treba mať tých správnych "pomocníkov" /napr. nedám dopustiť aj na strojček na cestoviny, ten si to vaľkanie odmaká za mňaÚsmev/ a dobré, pružné cesto... potom je to už ako pásová výroba cestovínVeľký úsmev.

ja som svoj zacápala fimom a teraz sa odhodlávam, či kúpiť druhý. Rozmýšľam už asi 5 rokov :)

Som Ťa inšpirovala čóó Chichocem sa. Skús ich urobiť zo semolino múky a  budú ešte pružnejšie. 

Možno telepatickyMrkám... tvoj receptík som si všimla až dnesHambím sa, keď mi ho vyhodilo medzi podobnými Chichocem sa, ale skúsim ho tiežÚsmev. A kde prosím ťa kupuješ semolino múku... rada by som skúsila.

Dostaneš ju v obchodoch zdravej výživy ale teraz som ju kúpila v žlto-červenom obchodnom reťazci. Je síce trochu drahšia ale oplatí sa.

Ojoj, tak ten reťazec u nás nemáme Smútok, možno keď najbližšie pôjdem do Nitry. Ale omrknem v tej zdravej výžive, či náhodou budú maťÁno. Ďakujem...Bozkávam

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok