
melisa | Domáca študentská pečať
Je to rýchla, výborná pochúťka, pripravujem ju každý rok.
250 | gramov | Cera |
250 | gramov | práškový cukor |
3 | kusov | vajce |
3 | polievkové lyžice | kakao |
100 | gramov | sekané vlašské orechy |
100 | gramov | hrozienka |
100 | gramov | želé cukríky |
4 | kusov | tortové oblátky |
50 | gramov | čokoládová poleva |
Ceru, práškový cukor, vajcia a kakao miešame nad parou do zhustnutia asi15 minút. Odstavíme, ešte do teplej zmesi pridáme ostatné prísady. Dobre premiešame.
Orechy posekáme na drobné kúsky, želé cukríky pokrájame, hrozienka necháme celé a oblátky polámeme.
Formu srnčieho chrbta vyložíme papierom na pečenie a vylejeme pripravenú zmes. Odložíme na 12 hodín do chladničky.
Vyklopíme, polejeme čokoládovou polevou, ozdobíme podľa vlastnej fantázie a pokrájame na tenké rezy. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Recept na výborný nedeľný obed z kuracích pŕs. Vďaka marináde so sojovou omáčkou budú ozaj výborné.
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...