Je to rýchla, výborná pochúťka, pripravujem ju každý rok.

Porcie | |
---|---|
Zdroj | môj zošit |
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
250 | gramov | Cera |
250 | gramov | práškový cukor |
3 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | kakao |
100 | gramov | sekané vlašské orechy |
100 | gramov | hrozienka |
100 | gramov | želé cukríky |
4 | kusy | tortové oblátky |
50 | gramov | čokoládová poleva |
Inštrukcie
Ceru, práškový cukor, vajcia a kakao miešame nad parou do zhustnutia asi15 minút. Odstavíme, ešte do teplej zmesi pridáme ostatné prísady. Dobre premiešame. Orechy posekáme na drobné kúsky, želé cukríky pokrájame, hrozienka necháme celé a oblátky polámeme. Formu srnčieho chrbáta vyložíme papierom na pečenie a vylejeme pripravenú zmes. Odložíme do chladničky, kým nestuhne /12 hodín/. Vyklopíme, polejeme čokoládovou polevou, ozdobíme podľa vlastnej fantázie a pokrájame na tenké rezy. Dobrú chuť!