
Výborné, velmi osviežujúce-mám rada kyselkavé, a tak niekedy pridám viac citr.šťavy, ale potom samozrejme uberiem vody(sun)
500 | gramov | jablko |
300 | gramov | mrkva |
500 | millilitrov | voda |
5 | polievkové lyžice | cukor |
3 | polievkové lyžice | citrónová šťava |
1 1⁄2 | balíky | Zlatý klas |
2 | polievkové lyžice | pomarančový džús |
Jablká a mrkvu varíme 25 minút. Zo zmesi odoberiem asi 1/3, ktorú ozdobne pokrájame(uvarené jablká a mrkva). Zvyšnú zmes rozmixujeme. Do vychladnutej zmesi primiešame cukor(fruktózu), zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Chvíľu necháme vychladnúť, potom vložíme časť pokrájanej zmesi. Ochutíme pomarančovým džúsom. Zmes nalejeme do formy(srnčí chrbát)vyloženej alobalom a dáme stuhnúť do chladničky. Vychladnuté vyklopíme, pokrájame na kúsky(podľa "rezov" na forme)a môžme ozdobiť šľahačkou(sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Recept na výborný nedeľný obed z kuracích pŕs. Vďaka marináde so sójovou omáčkou budú ozaj výborné.
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...