Recept s fotopostupom na fantastickú, sviežu jablkovú tortička bez pečenia, celkom jednoduchú čo do prípravy. Kedže som robila bezlepkovo histaminovú verziu, použila som bezlepkové piškóty a mandle. Použiť však môžete akékoľvek maslové sušienky a vlašské orechy.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 5 minút |
Celkový čas | 25 minút |
Ingrediencie
Korpus: | ||
120 | gramov | maslové sušienky |
100 | gramov | mleté mandle |
80 | gramov | maslo |
Jablková náplň: | ||
1000 | gramov | jablko |
6 | plátky | želatína |
Smotanová náplň: | ||
250 | mililitrov | smotana na šľahanie |
1 | polievková lyžica | med |
1 | balík | vanilkový cukor |
250 | gramov | jemný tvaroh |
Inštrukcie
Korpus:
Maslo roztopíme. Rozmixujeme, alebo inak podrvíme sušienky alebo piškóty a buď pridáme mleté mandle (orechy), alebo ich tiež rozmixujeme v robote s ostrými nožmi. Zmiešame s maslom a zľahka natlačíme do okrúhlej formy (moja mala priemer 24cm) Dáme do chladničky.
Jablková náplň:
Jablká očistíme, zbavíme jadierok a nastrúhame. Preložíme do hrnca a krátko podusíme, za občasného miešania. Môžeme zahustiť zlatým klasom, rozmiešaným v troche vody, ktorý primiešame k poduseným jablkám, necháme zovrieť. Ja som namočila plátky želatíny v troche vody, krátko zohriala, do rozpustenia želatíny a primiešala k horúcim jablkám (už boli odstavené z tepla). Nechala trochy vychladnúť a rozotrela na korpus, po vychladnutí, dáme stuhnúť do chladničky.
Smotanová náplň:
Smotanu s medom a vanilkou vyšľaháme do tuha, krátko na nižších otáčkach primiešame jemný tvaroh, alebo kyslú smotanu. Rozotrieme na dobre vychladenú jablkovú náplň a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na pár hodín.
Pred podávaním ozdobíme strúhanou čokoládou, alebo čokoládovou polevou.
Postup:






