
Kamila | Nepečená jablkovo-smotanová torta
Recept s fotopostupom na fantastickú, sviežu jablkovú tortička bez pečenia, celkom jednoduchú čo do prípravy. Kedže som robila bezlepkovo histaminovú verziu, použila som bezlepkové piškóty a mandle. Použiť však môžete akékoľvek maslové sušienky a vlašské orechy.
Korpus: | ||
120 | gramov | maslové sušienky |
100 | gramov | mleté mandle |
80 | gramov | maslo |
Jablková náplň: | ||
1000 | gramov | jablko |
6 | plátky | želatína |
Smotanová náplň: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | polievková lyžica | med |
1 | balík | vanilkový cukor |
250 | gramov | jemný tvaroh |
Korpus: Maslo roztopíme. Rozmixujeme, alebo inak podrvíme sušienky alebo piškóty a buď pridáme mleté mandle (orechy), alebo ich tiež rozmixujeme v robote s ostrými nožmi. Zmiešame s maslom a zľahka natlačíme do okrúhlej formy (moja mala priemer 24cm) Dáme do chladničky.
Jablková náplň: Jablká očistíme, zbavíme jadierok a nastrúhame. Preložíme do hrnca a krátko podusíme, za občasného miešania. Môžeme zahustiť zlatým klasom, rozmiešaným v troche vody, ktorý primiešame k poduseným jablkám, necháme zovrieť. Ja som namočila plátky želatíny v troche vody, krátko zohriala, do rozpustenia želatíny a primiešala k horúcim jablkám (už boli odstavené z tepla). Nechala trochy vychladnúť a rozotrela na korpus, po vychladnutí, dáme stuhnúť do chladničky.
Smotanová náplň: Smotanu s medom a vanilkou vyšľaháme do tuha, krátko na nižších otáčkach primiešame jemný tvaroh, alebo kyslú smotanu. Rozotrieme na dobre vychladenú jablkovú náplň a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na pár hodín.
Pred podávaním ozdobíme strúhanou čokoládou, alebo čokoládovou polevou.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
Ďalšie recepty
Však toto, mandle som tam dávala, lebo bezlepkové piškóty sú dosť o ničom. Kľudne sa dá spraviť korpus len z maslových sušienok cca 200 g a cca 100 g masla. olebo aj sušienky nahradiť ovsenými vločkami a kokosom, pol na pol ... a zvyšok ľubovoľné orechy ... Tu mám recept na zdravšiu verziu nepečeného jablkového koláča.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super, že vďaka použitiu správnych keksov sa koláčik zrazu premení na bezlepkový. Stačí pár zmien a kľudne bude aj bezlaktózový. Alebo bezvaječný. ... Len nájsť správne keksy. A chuť.