reklama

Pralinkový bochník

Pridal/a adris dňa 30. 10. 2018 - 07:31 - Recepty adris
Pralinkový bochník, Nepečené zákusky, recept, adris

reklama

Jemný bochníček plný čokolády a bez klasickej múky.

Ingrediencie
600 gramov ricotta
150 millilitrov kyslá smotana
150 gramov trstinový cukor
2 kusov vajce
1 kus žĺtok
2 polievkové lyžice gaštanová múka
2 polievkové lyžice kakao
200 gramov čokoláda 70%
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Všetky prísady vložíme do misy a šľaháme kým nevznikne jemná zmes. Formu na biskupský chlebík alebo srnčí chrbát vystelieme papierom na pečenie a prelejeme do nej cesto. Povrch uhladíme stierkou. Formu spolu s cestom vložíme do vyššieho plechu a do plechu nalejeme horúcu vodu tak, aby siahala do polovice výšky formy. Rúru si rozohrejeme na 180°C vložíme plech aj s formou a pečieme 40-50 minút v závislosti od rúry. Po vybratí necháme úplne vychladnúť. Preložíme formu aspoň na dve hodiny do chladničky. Po vychladení krájame a papáme. Ku kávičke alebo čajíku chutí úžasne.

Doplňujúce poznámky

Recept mám z jednej knihy, ale mierne som si ho upravila.

Nie som odborník, ale myslím, že koláčik obsahuje celkom slušné množstvo bielkovín. Použila som už aj čokoládu 80% a chutil super. Na osladenie je možné použiť aj zdravší kokosový cukor alebo med. Gaštanovú múku v recepte môžete vymeniť napr. za mandľovú, ryžovú alebo aj obyčajnú. Záleží od toho akú znášate. Slúži iba na zahustenie. Ak použijete ricottu, bude koláčik lahodnejší. Stalo sa však, že som nemohla zohnať ricottu (úprimne bola som v dvoch obchodoch a viac sa mi nechcelo behať kvôli riccote) a použila som jemný tvaroh. Koláčik bol aj tak výborný.

Tento recept som sľubovala už dávnejšie v inej debate o čokoláde. Akosi nebol čas na upečenie a na fotenie. Aj teraz som musela ukradnúť jeden kúsok na fotenie, lebo sa míňal akosi prirýchlo.

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

dasa_, Ut, 30. 10. 2018 - 08:42

Vyzerá to fakt fantasticky. A teda, na bielkoviny je to fakt bohaté ÁnoÁno

adris, Ut, 30. 10. 2018 - 09:26

Aj chutí. Na ozdobenie sa môže posypať kakaom. Ako som písala, u nás sa míňa rýchlosťou blesku. Všetci sme milovníci čokolády Vyplazený jazyk

Kamila, Ut, 30. 10. 2018 - 10:22

Nádhera a samá čokoláda. Áno

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama