
toto jedlo je krížencom medzi pizzou a bruscettou, zachraňuje situáciu na rôznych oslavách, keď treba narýchlo niečo uvariť - upiecť, alebo ak potrebujeme niečo rýchle na večeru a máme staršie rožky a nevieme čo s nimi
rožky | ||
kečup | ||
2 | strúčiky | cesnak |
oregano | ||
tvrdý syr | ||
mleté korenie | ||
soľ |
Necháme rozohriať rúru alebo gril, zakiaľ sa vyhreje, stihneme prichystať všetko potrebné. V miske zmiešame spolu kečup, rozotretý cesnak, strúhaný syr a všetky korenia. Vezmeme rožky a urobíme do nich šikmé hlboké zárezy asi v dvojcentimetrových rozostupoch, tak aby samotný rohlík zostal celý, ale zároveň sa dala do medzier naplniť zmes, ktorú sme si pripravili. Postupne malou lyžičkou naplníme všetky zárezy na rohlíkoch. Pri plnení treba dávať pozor, aby sa rohlík nerozlomil v záreze. Naplnené rožky poukladáme na plech, alebo gril a pečieme (cca 10-15 minút) pokým nebudú chrumkavé.
Ja som to robila z 15 rožkov, 300 g syru (rôzne zbytky tvrdého syru) a necelej pol fľaše kečupu + rajčinový pretlak. A nakrájala som k tomu aj cca 10 dkg šunky na kocky a 4 strúčiky cesnaku + korenie na pizzu. Decká to mali na večeru, ale aj na raňajky a aj na desiatu si to pýtali (zohriala som to opäť v rúre, lepšie ako v mikrovlnke) . Fakt sú super. Dobré na týchto pizzových rohlíkoch je to, že keď sú upečené, dajú sa rozlámať na jednotlivé kolieska, ktoré v podstate slúžia ako jednohubky. TIP: Skúste sa pohrať s fantáziou a vymyslieť inú plnku, môžete do nej napríklad pridať slaninku, alebo šunku, alebo čokoľvek, čo sa zvykne dávať na pizzu...
xixi...skúúús, sú fakt super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No, tak to teda budem musiet skusit