
Kamila | Jablkový pohár
Recept s fotopostupom na ozaj skvelý nepečený jablkový "zákusok" skoro bez cukru. Tentokrát mi intenzívne asistovala staršia dcéra, alebo skôr ja jej.
Ingrediencie
2 | hrnčeky | ovsené vločky |
4 | polievkové lyžice | med |
2 | polievkové lyžice | maslo |
150 | gramov | orechy |
100 | gramov | sušienky |
6 | kusov | jablko |
400 | millilitrov | mlieko |
2 | kusov | žĺtok |
1 | polievková lyžica | cukor |
1 | kus | Zlatý klas |
1 | deciliter | jablkový džús |
Postup
Maslo roztopíme na panvici, pridáme med, ktorý necháme zľahka skaramelizovať. Pridáme ovsené vločky a chvíľu ich popražíme, kým začnú "šušťať". Dáme dole z tepla. Do vychladnutých primiešame nahrubo zomleté orechy a drvené sušienky.
Jablká umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Na malú chvíľu ich podusíme, môžeme podliať trochou vody: Dusíme ich ozaj len chvíľu, aby sa prehriali a prestali tmavnúť.
Poháre začneme plniť suchou zmesou vločiek a orechov, každú vrstvu pokvapkáme trochou jablkovej šťavy. Na to vrstvíme tenkú vrstvu jabĺk. Vrstvy striedame tak aby na vrchu boli ovsené vločky a ostal priestor na puding.
V studenom mlieku rozmiešame žĺtky, cukor a Zlatý klas, uvaríme hustý puding. Necháme ho chvíľu vychladnúť a nalejeme navrch pohárov.
Ozdobíme podľa fantázie, môžete uložiť do chladničky ak bude čo.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.