Popis
Trochu exotiky k jarnému slniečku.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 5 minút |
Celkový čas | 35 minút |
Ingrediencie
kokosovy puding | ||
500 | millilitrov | mlieka |
1 | kus | vanilkový puding |
2 | polievkové lyžice | cukru |
1 | čajová lyžička | vanilkového extraktu alebo Vanilkový cukor |
30 | gramov | kokosu |
smotanový krém | ||
1 | kus | mascarpone |
1 | kus | jemný tvaroh |
2 | polievkové lyžice | šťavy z ananasového kompótu |
1 | čajová lyžička | citrónovej šťavy |
Dokončenie | ||
1 | kus | ananásový kompót |
250 | millilitrov | šľahačkovej smotany |
1 | polievková lyžica | práškového cukru |
Inštrukcie
Kokosový puding:
Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding. Do horúceho zamiešame kokos. (Môžete ho predtým zaliať vriacou vodou, nechať postáť cca 20 minúť, tekutinu zliať a tak pridať do pudingu.) Do pohárov rozdelíme puding. Vrstvu ananásu môžete pridať aj na dno pohárov alebo na pudingovú vrstvu.
Smotanová náplň:
Mascarpone prešľaháme so šťavou z ananasového kompótu, citrónovou šťavou. Môžeme dochutiť vanilkovým extraktom, práškovým cukrom... K hmote zľahka primiešame jemný tvaroh. Smotanovú náplň vrstvíme na vychladený kokosový puding.
Na smotanový krém uložíme kolieska alebo kúsky ananásu a vrch dozdobíme vyšľahanou šľahačkou. Povrch dozdobíme zľahka opečenými kokosovými lupienkami.
Poznámky
Určite to chce viac vrstiev ananásu. A taký čerstvý, to by ešte len bola dobrota.
Postup:

- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Mňamka