reklama
Keď potrebujem zmenu a odkloniť sa od klasiky, ktorú bežne varievam.
Ingrediencie
1 | kus | cibuľa |
500 | gramov | mrkva |
50 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
1250 | millilitrov | bujón slepačí |
500 | millilitrov | smotana na varenie |
1 | polievková lyžica | pomarančová kôra |
štipka | soľ |
Postup
Maslo rozpustíme, cibuľu olúpeme a nakrájame na plátky, mrkvu na kolieska. Oboje opražíme spolu na masle a potom zasypeme múkou, zas trochu opražíme.
Zalejeme vývarom, privedieme do varu a povaríme asi 25 minút.
Potom polievku rozmixujeme do hladka, pridáme pomarančovú kôru, soľ a vlejeme smotanu.
Prevaríme, odstavíme a podávame s nasekanou pažítkou... hladošom aj s krutónmi .
Výnos
5 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.
Hrnčekové kakaové palacinky
Slavka K | Hrnčekové palacinky
Hrnčekové kakaové palacinky
U nás veľmi obľúbené, vláčne kakaové, palacinky, deti ich majú veľmi radi. Hrnček používam väčší cca 400 ml.