Kapustnica s krájancami

Popis

Toto bolo u nás cez zimu klasické sobotné jedlo.

Kapustnica s krájancami - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojrodinná tradícia
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 30 minút
Celkový čas
1 hod, 45 minút

Ingrediencie

1kilogrambravčové s kosťou, ideálne údené
1literšťavy z kyslej kapusty
1litervoda
na krájance
300gramovhruba muka
100millilitrovvoda podľa potreby

Inštrukcie

Je to v podstate vývar varený v kyslej kapustovej vode. Mäso je vhodné nejaké z kosťou - koleno, rebrá. Ideálne, kd je aspoň časť údená.

Príprava je jednoduchá - umyté mäso sa dá do hrnca, zaleje sa šťavou z kyslej kapusty, doplní vodou a varí sa na najmenšom plameni aspoň 1 a pol hodiny. Na konci treba skúsiť a prípadne dosoliť. Zvyčajne je ale ochutená priamo kyslá kapusta a mäso, ak je údené, už viac soli nepotrebuje.

Široké rezance, po našom krájance sa pripravujú z cesta, v ktorom nie sú vajíčka. Zmiesi sa najlepšie priamo na doske múka s vodou. Tú prilievame postupne tak, aby sme vytvorili dostatočne tvrdé cesto. Rozvaľkáme ho na plát, pomúčime. Nakrájame na pásiky široké asi 4 cm. pásy naskladáme na seba po cca 4-5 kusov a krájame rezance široké asi 1 cm. Vyvárame v dostatočnom množstve slanej vody, potom rýchlo ochladíme. Kto chce, môže časť rezancov odložiť a podať po obede ako dezert na sladko :) stačí posypať makom, cukrom a pridať rozpustené maslo.

Mäso z kapustnice sa podáva ako druhý chod, u nás tradične so zemiakovo-cibuľovým  šalátom.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.