Polievka zo zakvasenej kapusty

Popis

V lete,ked je teplo ako po tieto dni,polievky nejedavam,ale tuto robievala este moja mamka,aj jej mamka,pripomina mi detstvo a mam ju velmi rada.Dam si ju v kazdom pocasi,pre mna je to polievocka c.1.

Polievka zo zakvasenej kapusty - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

1⁄2kuskapusta hlavkova
700gramovbravcove pliecko
 kusstarsi tvrdy chlieb
 kussoľ
500gramovparadajkove pyre
 kusmúka hladka
 kusolej

Inštrukcie

Hlavkovu kapustu nakrajame na rezance,vlozime do hrnca,osolime (nesetrit,ale zase netreba prehanat), zalejeme teplou vodou a vlozime dva tri kusky stareho chleba.(ja som mala tri konce, ktore uz nikto nedojedol).

Hrniec prikryjeme pokrievkou a odlozime na teple miesto, teraz je na to idealne pocasie,napriklad na balkone. Kapusta je hotova na varenie polievky vtedy, ked sa tvoria na vode jemne bublinky, voda je mierne zakalena a citit z nej ze "pracuje". Ja som ju takto odlozila vcera poobede, myslela som,ze bude na zajtra, ale veru musela som uz dnes varit.

Potom vyberieme chlieb z hrnca, jemne vyzmykame,pridame na kusky nakrajane bravcove maso,paradajkove pyre a varime do makka. Ak treba,dosolime,ale vacsinou je dost slana uz od predosleho solenia.

Ked je masko makke,uz len zahustime zatrepkou z vody a muky, alebo moze byt aj bleda zaprazka-olej, muka, voda.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

ÁnoÁnoÁno

z tej kapusty je potom kyslá kapusta? Za jeden deň?

nie je to klasicka,kysla kapusta,ma inu chut.
a niekedy to kvasi dlhsie,aj tri dni treba pockat,zalezi v ako teplom prostredi ju nechas.

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok