Krémová polievka z mangoldu

Popis

Polievka zasýti a zahreje v sychravom počasí...aj ked jeseň na nás pozerá z kalendára, von to tak nevyzerá Slnko.

Mangol, zelenina u nás ešte stále menej známa aj keď je to nevlastný brat špenátu. Je plný vitamínov. Rada ho používam ako prílohu, do šalátov a teraz prišla na rad polievka. plarilo sa bola prudko jedlá.

Krémová polievka z mangoldu - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
40 minút

Ingrediencie

300gramovmangold
1kuscibuľa
2kusyzemiak väčší
2strúčikycesnak
2polievkové lyžiceolej, soľ, korenie
1decilitersmotana na varenie
1plátokmasla

Inštrukcie

Mangold očistíme a nakrájame na rezance aj stopky. Cibuľu nakrájame na drobno a restujeme na oleji. Pridáme mangold, spolu chvíľku restujeme a zalejeme vodou. Keď zovrie pridáme očistené na kocky nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme a varíme asi n20 min. Rozmixujeme ponorným mixérom (kto chce môže precediť - mangold zanecháva trochu "vlásky"). Vrátime na sporák a pridáme smotanu. Ak je krém moc hustý zriedime pridaním vody alebo smotany podľa chuti. Necháme prevrieť, dochutíme plátkom masla a cesnakom.

Na tanieri som pridala plátky do chrumkava opečenej pančety, kyslú smotanu a sézamové semiačka. 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.