
Polievka zasýti a zahreje v sychravom počasí...aj ked jeseň na nás pozerá z kalendára, von to tak nevyzerá .
Mangol, zelenina u nás ešte stále menej známa aj keď je to nevlastný brat špenátu. Je plný vitamínov. Rada ho používam ako prílohu, do šalátov a teraz prišla na rad polievka. plarilo sa bola prudko jedlá.
300 | gramov | mangold |
1 | kus | cibuľa |
2 | kusov | zemiak |
2 | strúčiky | cesnak |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | deciliter | smotana na varenie |
1 | plátok | maslo |
soľ | ||
korenie |
Mangold očistíme a nakrájame na rezance aj stopky. Cibuľu nakrájame na drobno a restujeme na oleji. Pridáme mangold, spolu chvíľku restujeme a zalejeme vodou. Keď zovrie pridáme očistené na kocky nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme a varíme asi n20 min. Rozmixujeme ponorným mixérom (kto chce môže precediť - mangold zanecháva trochu "vlásky"). Vrátime na sporák a pridáme smotanu. Ak je krém moc hustý zriedime pridaním vody alebo smotany podľa chuti. Necháme prevrieť, dochutíme plátkom masla a cesnakom.
Na tanieri som pridala plátky do chrumkava opečenej pančety, kyslú smotanu a sézamové semiačka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty