reklama

Krémová polievka z mangoldu

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 08. 11. 2018 - 12:20 - Recepty M.á.r.i.a
Krémová polievka z mangoldu, Polievky, recept, M.á.r.i.a

reklama

Polievka zasýti a zahreje v sychravom počasí...aj ked jeseň na nás pozerá z kalendára, von to tak nevyzerá Slnko.

Mangol, zelenina u nás ešte stále menej známa aj keď je to nevlastný brat špenátu. Je plný vitamínov. Rada ho používam ako prílohu, do šalátov a teraz prišla na rad polievka. plarilo sa bola prudko jedlá.

Ingrediencie
300 gramov mangold
1 kus cibuľa
2 kusov zemiak
2 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olej
1 deciliter smotana na varenie
1 plátok maslo
  soľ
  korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mangold očistíme a nakrájame na rezance aj stopky. Cibuľu nakrájame na drobno a restujeme na oleji. Pridáme mangold, spolu chvíľku restujeme a zalejeme vodou. Keď zovrie pridáme očistené na kocky nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme a varíme asi n20 min. Rozmixujeme ponorným mixérom (kto chce môže precediť - mangold zanecháva trochu "vlásky"). Vrátime na sporák a pridáme smotanu. Ak je krém moc hustý zriedime pridaním vody alebo smotany podľa chuti. Necháme prevrieť, dochutíme plátkom masla a cesnakom.

Na tanieri som pridala plátky do chrumkava opečenej pančety, kyslú smotanu a sézamové semiačka. 

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama