Popis
Aj vás zasiahol trend hustých polievok, ktoré nahrádzajú aj druhé jedlo? Kto nepočíta sacharidy, môže pridať krajec chleba alebo hrsť cestovín priamo do polievky
Jedna porcia (1/5) obsahuje 225 kcal - 19g bielkovín, 17g sacharidov, 8g tuku a 5g vlákniny

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 40 minút |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
500 | gramov | rôzna zelenina, základ je mrkva |
100 | gramov | šošovica |
250 | gramov | kuracie mäso |
2 | kusy | vajce |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1 | štipka | mlete korenie |
1 | liter | vývar, prípadne čistá voda |
Inštrukcie
Šošovicu namočíme do studenej vody aspoň na 1 hodinu a potom uvaríme skoro do mäkka.
Koreňovú zeleninu očistíme a na hrubo nastrúhame. Veľmi dobre môžeme použiť odložené koštiale z karfiolu, brokolice. Ostatnú zeleninu (napríklad paprika, paradajka, cukyna, brokolica, karfiol) nakrájame na drobné kúsky.
V hrnci rozpálime olej, pridáme nastrúhanú zeleninu a opekáme, kým trochu nezhnedne. Pridáme ostatnú zeleninu, osolíme, zalejeme vriacim vývarom alebo vodou a varíme asi 10 minút. Pridáme uvarenú šošovicu a znova privedieme do varu.
Kuracie mäso (napríklad prsia) nakrájame na jemné rezance a vložíme do vriacej polievky. Varíme asi 5 minút. Na záver v pohári rozšľaháme dve vajíčka a zamiešame do vriacej polievky. Už nevaríme.
Ak chceme jedlo ešte sýtejšie, spolu s mäsom môžeme pridať hrsť drobných cestovín.
Vývaru alebo vody sa snažíme pridať iba toľko, aby boli všetky suroviny zakryté.
Poznámky
Táto polievka je ideálny spôsom, ako súžitkovať napríklad nedeľný vývar, alebo vývar z rôznych odrezkov zeleniny.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť