
Jačmenné krúpy sú tak trochu zabudnutá potraviny. Kedysi sa používali v kuchyni veľmi často. Dnes je to skôr výnimka, prednosť dostávajú skôr iné potraviny
Ingrediencie
3 | kusov | zemiak |
2 | polievkové lyžice | múka |
1⁄2 | hrnček | krúpy |
1 | kus | klobása |
Postup
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Krúpy prepláchneme v sitku vodou
V hrnci za stáleho miešania na sucho opečieme múku podľa preferencii (hladká, špaldová, celozrnná..)až začne orieškovo voňať. Zalejeme studenou vodou, dobre rozmiešame, ideálne metličkou. Pridáme soľ, zemiaky a krúpy a varíme do mäkka. Nakoniec nakrájame klobásu na tenké kolieska a krátko v polievke povaríme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Slavka K | Hubová praženica
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Čo s čerstvo nazbieranými hubami? Šup s nimi do jednoduchej hubovej praženice.
Tvarohový koláč s jablkami
dasa_
Tvarohový koláč s jablkami
Tvarohový koláč s jablkami je dokonalým spojením chutí – krehké maslové cesto, vrstva sladkého džemu, šťavnaté strúhané jablká a bohatý tvarohový k