
Jačmenné krúpy sú tak trochu zabudnutá potraviny. Kedysi sa používali v kuchyni veľmi často. Dnes je to skôr výnimka, prednosť dostávajú skôr iné potraviny
Ingrediencie
3 | kusov | zemiak |
2 | polievkové lyžice | múka |
1⁄2 | hrnček | krúpy |
1 | kus | klobása |
Postup
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Krúpy prepláchneme v sitku vodou
V hrnci za stáleho miešania na sucho opečieme múku podľa preferencii (hladká, špaldová, celozrnná..)až začne orieškovo voňať. Zalejeme studenou vodou, dobre rozmiešame, ideálne metličkou. Pridáme soľ, zemiaky a krúpy a varíme do mäkka. Nakoniec nakrájame klobásu na tenké kolieska a krátko v polievke povaríme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Segedínsky guláš
Slavka K | Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Tradičná klasika, ktorá sa nikdy neomrzí.
Špenátové halušky
Alica7 | Špenátové halušky
Špenátové halušky
Výborné špenátové halušky, ktoré môžeme podávať ako prílohu k mäsu, s tvarohom a opečenou slaninou alebo syrovou omáčkou.