reklama

Pálenie záhy

Lenka0906 , 11. 11. 2011 - 08:27

reklama

Ahojte maminy,
jaj...to je už hrozné z tými zdravotnými problémami. Jedného sa na chvíľu zbavím a druhé sa prejaví.
Ostáva mi ešte mesiac do pôrodu a trápi ma pálenie záhy. Prosím poraďte niečo čo by zabralo.


reklama


reklama

Aja1, Pi, 11. 11. 2011 - 09:15

Mandle sťaujú kyselinu.Moja svokra jedáva aj obyčajné
tortové oblátky.

Inca, Pi, 11. 11. 2011 - 09:37

Mne pomahalo vlazne mlieko

selenka, Pi, 11. 11. 2011 - 09:45

pomaha pozut kusok petrzlenu alebo redkvicku (najlepsie bielu), to su dost zasadite druhy zeleniny, neutralizuju kyselinu. Alebo potom jest po malickych davkach, viackrat denne, aby sa zaludok az tak nenaplnal Úsmev

Lusky, Pi, 11. 11. 2011 - 10:40

ja som vyskúšala rôzne potraviny proti páleniu žáhy: mlieko, kôrku chleba, potom troška aj sódu bikarbónu a nakoniec mi zabrali pastilky na cmúľanie z lekárne tumussz.Kvietok Slnko

Veron, Pi, 11. 11. 2011 - 20:15

mne pomahali nesolene pukance a burizony :) a obmedzila som rajciny a citrony Slnko

Lanovka, So, 12. 11. 2011 - 07:38

Talcid. Je bez predpisu. Mne pocas tehotenstva zabral jedine ten...

sosiak, So, 12. 11. 2011 - 07:47

Teplé mlieko a obmedziť sladkosti. A tiež jesť v malých dávkach.Slnko

motylik, Po, 14. 11. 2011 - 13:12

zvláštne s tým teplým mliekom... a nečítam to prvýkrát - pretože sladké mlieko telo nielen zahlieňuje, ale aj prekysľuje a zásadité je akurát kyslé mlieko ako acidko a jogurt, samozrejme biely a nie ovocný, lebo ten prekysľuje....

sosiak, Po, 14. 11. 2011 - 19:57

Nuž, neviem to vedecky podložiť, ale mne zaberalo. Ja som si ho vždy vychutnávala po malých dúškoch a s každým ma žáha pálila o čosi menej.Úsmev

motylik, Ut, 15. 11. 2011 - 17:29

hlavne že pomohlo Áno Mrkám Úsmev Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko

Darinocka, So, 12. 11. 2011 - 21:16

Postrúhať surový zemiak,scediť a šťavu vypiť.Škrob stiahne kyselinu.Úsmev Kvietok Slnko

happy60, Ne, 13. 11. 2011 - 21:10

Na zamedzenie prekyslenia je treba jes» prevahu zásadotvorných potravín.
Liek číslo 1?
Pri prekonávaní prekyslenia je najdôleľitejąie jes» dostatok surovej zeleniny (ątvr» kilogramu) a čerstvého ovocia (0,5 kg). Stav moľno zlepąi» pitím ą»avy z mrkvy, zeleru, petrľlenu a zo zdravých surových zemiakov.
Sója
Pre vysoký obsah minerálov ľeleza, vápnika, draslíka, horčíka a fosforu, medi, zinku a mangánu je sója zásadotvorná, a preto vynikajúca pri prekyslení organizmu, pálení záhy, ekzémoch a vyráľkach. Moľno ju konzumova» vo forme varených bôbov, sójového mäsa, tofu, sójových výrobkov a v sójovom mlieku.
Zemiaky v ąupke
Pre svoju zásaditú povahu sú liekom pri prekyslení organizmu aj zemiaky. Stačia 2-3 denne. Varené v ąupke, pečené nasucho, alebo ako pyré. Nie vąak vypráľané.
Mandle a proso
Dobre poľutých pár mandlí potlačí pálenie záhy a zníľi kyslos» ľalúdka. Pąeno je tieľ vynikajúcou potravinou, ktorú treba pri prekyslení tela pravidelne konzumova».
Pomleté vajcové ąkrupiny
Skúste uľi» pol čajovej lyľičky pomletých vajcových ąkrupín pol hodiny pred raňajkami, spolu s lyľicou citrónovej ą»avy. Rovnaký účinok má Biomín H - pomleté vajcové ąkrupiny v prírodnom stave, ktoré kúpite v lekárni
Áno Kvietok Áno
Zvysok som hodila do mailiku.

akalenkak67, Po, 14. 11. 2011 - 15:16

Ja súhlasím s lanovkou.TAL....Je výborný,okrem pálenia záhy lieči aj žalúdok,vredy,sliznicu.Nestojí vela a pomáha.Na MM sme odskúšali všetko možné.Zabralo len toto.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama