reklama

Špaldový chlieb s otrubami

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 27. 03. 2022 - 10:02 - Recepty M.á.r.i.a
Špaldový chlieb s otrubami, Chlieb, pečivo, recept, M.á.r.i.a

reklama

Domáci je domáci...

Ingrediencie
500 gramov špaldová múka celozrnná hladká
250 gramov hladká múka T-650
1⁄2 hrnček pšeničné otruby
500 millilitrov voda
2 čajové lyžičky soľ
1 čajová lyžička rasca
1 čajová lyžička ľanové semienka
1 1⁄2 decilitre olej
42 gramov droždie
1 čajová lyžička cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Pripravím si kvások z vlažnej vody, droždia, cukru, múky preosejem. Keď kvások vytečie z hrnčeka Chichocem sa, pridám ho ku zmiešaným múkam, v ktorých je už soľ, rasca, ľanové semienka, otruby, olej, voda a vypracujem tuhšie cesto, podľa potreby pridám múku alebo vodu. Cesto na teple nechám kysnúť aspoň hodinu. Potom ho dám na trocha pomastenú olejom dosku.

Cesto rukami roztiahnem a spracujem do kruhu a preložím do pomúčenej ošatky, nechám ešte podkysnúť. Zatiaľ zohrejem rúru na 200 st., na spodok rúry dám hrnček s vodou.

Cesto z ošatky preklopím na plech s papierom. Pripravím si hrnček s vodou, trochou soli a oleja, pred vložením chleba do rúry ho potriem touto vodou.

Pečieme asi 20 min., potom znížim teplotu na 180 st., vyberiem hrnček s vodou. Potriem opäť chleba a dopečiem ešte asi 30 minút, kým nie je povrch pekne sfarbený.

Či je chlebík dobre uečený zistík keď od spodu naň zaklopem a v chlebíku dunííííí. Po upečení opäť potriem chleba vodou a nechám na mriežke priktytý utierou vychladnúť.

Doplňujúce obrázky
Špaldový chlieb s otrubami, Chlieb, pečivo, recept, M.á.r.i.a, 1
Špaldový chlieb s otrubami, Chlieb, pečivo, recept, M.á.r.i.a, 2
Špaldový chlieb s otrubami, Chlieb, pečivo, recept, M.á.r.i.a, 3
Špaldový chlieb s otrubami, Chlieb, pečivo, recept, M.á.r.i.a, 4
Výnos
10 Porcie
Celkový čas
2 hod, 40 minút
Čas prípravy
1 hod, 40 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama