
Martuška 123
Namarinované bravčové karé s výbornou omáčkou a pečenými zemiakmi.
1 | kilogram | bravčové karé |
1 | čajová lyžička | mletá červená paprika |
4 | strúčiky | cesnak |
1⁄2 | čajová lyžička | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | ocot |
75 | millilitrov | olej |
soľ | ||
2 | kusov | cibuľa |
zemiaky | ||
Omáčka: | ||
1 | kus | cibuľa |
1 | strúčik | cesnak |
1 | kus | čilli paprička |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
250 | gramov | paradajkový pretlak |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
1⁄2 | čajová lyžička | mletá škorica |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie |
Večer si umyjem mäso, nakrájam na plátky a naklepem.
Pripravím si marinádu: pálivú papriku, pretlačený cesnak, cukor, ocot, olej a soľ zmiešam a natriem na kúsky mäsa. Nechám do rána odležať.
Na druhý deň si pripravím omáčku.
Cibuľu nakrájanú na malé kocky, pretlačený cesnak a nakrajánú čili papričku podusím na rozohriatom oleji. Pridám pretlak, citrónovú šťavu, cukor, škoricu, trošku soli a korenia. Omáčku povarím na miernom ohni 10 min. Nechám vychladnúť.
Mäso opečiem na oleji do mäkka. Na tomto oleji osmažím cibuľku a posypem ňou mäso.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty