
Jessika | Guláš z tekvice hokaido
Pestujem tekvičky hokaido, rada z nich varím.
500 | gramov | hokaido |
6 | kusov | zemiak |
1 | kus | mrkva |
1 | kus | cibuľa |
3 | strúčiky | cesnak |
1 | plechovka | biela fazuľa v slanom náleve |
1 | kus | zelená paprika |
trocha | olej | |
soľ | ||
vegeta | ||
čierne mleté korenie |
Pripravíme si suroviny. Hokkaido nakrájame na menšie kúsky, cibuľu na drobnejšie, cesnak na plátky, mrkvu na plátky, papriku na kúsky. Na olej dáme cibuľu, orestujeme ju, pridáme ostatnú zeleninu, tiež osmahneme, pridáme aj Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a necháme variť dokiaľ nie je zelenina mäkká.
Do guláša patria aj zemiaky, tie očistíme, nakrájame na drobnejšie a uvaríme ich osve v osolenej vode.
Kým sa zemiaky varia, dokončíme základ guláša. Všetko (v hrnci) rozmixujeme, nie celkom, je pekné v guláši mať aj kúsky mrkvy a Hokkaida.
Fazuľu z konzervy zlejeme prepláchneme.
Nakoniec do rozmixovaného zeleninového gulášového základu pridáme uvarené zemiaky a fazuľu (to preto, aby boli v guláši vidieteľné). Všetko ešte necháme pár minút prevrieť a odstavíme. Ak treba, dochutíme soľou. Podávame s chlebíkom. Dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
dasa_ | Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
Hlivový perkelt s cibuľou a mletou paprikou, podávaný s haluškami zo špenátu, vajec a múky – chutné a sýte vegetariánske jedlo.
Žĺtkové orechové rezy
Alica7 | Žĺtkové orechové rezy
Žĺtkové orechové rezy
Vynikajúce orechové rezy so žĺtkovou polevou. Recept na pekáč 20x30 cm.