
Bravčový tokáň
reklama
Výborný obed z bračového pleca. Dusené mäso so slaninkou a kyslou uhorkou.
Ingrediencie
500 | gramov | bravčové plece |
1 | kus | cibuľa |
3 | strúčiky | cesnak |
20 | gramov | paradajkový pretlak |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
100 | gramov | slanina |
100 | gramov | kyslá uhorka |
Postup
Mäso nakrájame na rezance.
Na masti opražíme nakrájanú cibuľu a nakrájaný cesnak, pridáme pretlak a zriedime vodou.
Pridáme mäso, osolíme a okoreníme. Dusíme do zmäknutia.
Nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú slaninu a na hrubo nastrúhanú uhorku.
Spolu prevaríme, prípadne dochutíme. Podávame so zemiakovou kašou.
Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty