
Kamila | Kalerábové fašírky
Výborné zeleninové fašírky pečené v rúre. Nevedela som čo s kalerábom.
1 | kus | kaleráb |
2 | kusov | mrkva |
1 | kus | cibuľa |
3 | strúčiky | cesnak |
2 | polievkové lyžice | olej |
3⁄4 | hrnček | ovsené vločky |
2 | kusov | vajce |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1⁄4 | čajová lyžička | čierne korenie |
1⁄4 | čajová lyžička | rasca |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
Zeleninu očistíme. Kaleráb nastrúhame nahrubo, mrkvu na jemnejšie. Cibuľu očistíme a na troche oleja podusíme, necháme vychladnúť.
Všetko preložíme do misky, pridáme vajíčka, soľ, korenie, prepasírovaný cesnak, petržlenovú vňať, alebo pažítku nakrájanú nadrobno a ovsené vločky. Namiesto ovsených vločiek môžete použiť strúhanku. Dôkladne premiešame.
Formujeme fašírky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote cca 220°C cca 25 minút, v polovici pečenia môžete vrch potrieť olejom.
Podávame so zemiakmi, šalátom, môžete pridať kečup, alebo tatarku...

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.