
Kamila | Kalerábové fašírky
Výborné zeleninové fašírky pečené v rúre. Nevedela som čo s kalerábom.
Ingrediencie
1 | kus | kaleráb |
2 | kusov | mrkva |
1 | kus | cibuľa |
3 | strúčiky | cesnak |
2 | polievkové lyžice | olej |
3⁄4 | hrnček | ovsené vločky |
2 | kusov | vajce |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1⁄4 | čajová lyžička | čierne korenie |
1⁄4 | čajová lyžička | rasca |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
Postup
Zeleninu očistíme. Kaleráb nastrúhame nahrubo, mrkvu na jemnejšie. Cibuľu očistíme a na troche oleja podusíme, necháme vychladnúť.
Všetko preložíme do misky, pridáme vajíčka, soľ, korenie, prepasírovaný cesnak, petržlenovú vňať, alebo pažítku nakrájanú nadrobno a ovsené vločky. Namiesto ovsených vločiek môžete použiť strúhanku. Dôkladne premiešame.
Formujeme fašírky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote cca 220°C cca 25 minút, v polovici pečenia môžete vrch potrieť olejom.
Podávame so zemiakmi, šalátom, môžete pridať kečup, alebo tatarku...

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.