
dasa_
Jeden so spôsobov, ako zvýšiť množstvo bielkovín v zeleninových jedlách je ich kombinácia so syrom. Vyskúšajte penu z karfiolu, cíceru a parmezánu zjemnenú smotanou.
1⁄2 | hlávka | karfiol |
4 | polievkové lyžice | cícer v konzerve |
50 | gramov | parmezán |
3 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
2 | polievkové lyžice | sladká smotana |
soľ |
Pol hlávky karfiolu uvaríme na pare alebo v osolenej vode
Do misy dáme karfiol, varený cícer napríklad z konzervy, kyslú smotanu, sladkú smotanu a strúhaný parmezán. Pomocou ponorného mixéra alebo iného vhodného prístroja na jemno zmixujeme. Ak treba, tak dosolíme. Ale možno ani nebude treba, lebo parmezán je dostatočne slaný.
Podávame ako prílohu alebo aj ako samostatné jedlo.
Celkovo jedlo obsahuje 28,1g bielkovín, 24,4g sacharidov, 26,9g tukov a 9,9g vlákniny.
Ďakujem. Normálne som použila cukrárske vrecko a odstrihnutú špičku. Vďaka vareniu v pare karfiol nema v sebe veľa vody, tak sa dá krásne akokeby vyšľahať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dasa_, to je super! Čím si tú penu servírovala? Vyzerá to pekne