reklama

Karfiolová pena s parmezánom

Pridal/a dasa_ dňa 06. 03. 2024 - 17:43 - Recepty dasa_
Karfiolová pena s parmezánom, Hlavné jedlá, recept, dasa_

dasa_


reklama

Jeden so spôsobov, ako zvýšiť množstvo bielkovín v zeleninových jedlách je ich kombinácia so syrom. Vyskúšajte penu z karfiolu, cíceru a parmezánu zjemnenú smotanou.

Ingrediencie
1⁄2 hlávka karfiol
4 polievkové lyžice cícer v konzerve
50 gramov parmezán
3 polievkové lyžice kyslá smotana
2 polievkové lyžice sladká smotana
  soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Pol hlávky karfiolu uvaríme na pare alebo v osolenej vode

Do misy dáme karfiol, varený cícer napríklad z konzervy, kyslú smotanu, sladkú smotanu a strúhaný parmezán. Pomocou ponorného mixéra alebo iného vhodného prístroja na jemno zmixujeme. Ak treba, tak dosolíme. Ale možno ani nebude treba, lebo parmezán je dostatočne slaný.

Podávame ako prílohu alebo aj ako samostatné jedlo.

Doplňujúce poznámky

Celkovo jedlo obsahuje  28,1g bielkovín, 24,4g sacharidov, 26,9g tukov a 9,9g vlákniny.

Výnos
3 porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

Dzeny, Št, 07. 03. 2024 - 09:26

dasa_, to je super! Čím si tú penu servírovala? Vyzerá to pekne

dasa_, Št, 07. 03. 2024 - 13:12

Ďakujem. Normálne som použila cukrárske vrecko a odstrihnutú špičku. Vďaka vareniu v pare karfiol nema v sebe veľa vody, tak sa dá krásne akokeby vyšľahať

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama